hurtigt webhotel

Hurtigt webhotel | Sådan vælger du det hurtigste webbhotel til din hjemmeside

Hvad er et webhotel og hvorfor skal jeg bruge et?

Når du surfer rundt på internettet, besøger du forskellige hjemmesider ved at indtaste deres domæner i adressebaren, f.eks. punktum.dk. Når du tilgår eksempel.dk så forbinder din computer til det webhotel som domænet peger på – dette kaldes DNS. Forestil dig at domæner er din hjemmeadresse og at webhotellet er din bolig. Hvis du ikke har et webhotel, så er der ikke noget på din adresse.

Dit webhotel bruges til at vise din hjemmeside, det har typisk også en database og e-mail konti forbundet til dit domæne. Når folk tilgår dit domæne, så forbinder de til dit webhotel, som sørger for at sende den tilsvarende side tilbage. Eksempelvis når du tilgår eksempel.dk/kontakt, så får du vist kontaktsiden eller hvis du tilgår eksempel.dk/ så får du vist forsiden.

Hvad gør et webhotel?

Din hjemmeside kan være statiske HTML-sider, som viser noget indhold der aldrig ændrer sig medmindre du ændrer i koden. Rigtig mange bruger også et CMS (Content Management System) som f.eks. WordPress til at vise deres hjemmeside. Når du tilgår en WordPress side vil CMS’et se på den URL du tilgår og finde den tilsvarende side du skal vises. Eftersom WordPress er skrevet i PHP og bruger en MySQL database, skal webhotellet selvfølgelig også have disse tjenester, så du kan oprette sider og indhold som dynamisk indlæses på din side når folk besøger dit domæne.

Man kan ofte også bruge sit webhotel til e-mails. Hvis du er en virksomhed med medarbejdere, har du måske både soren@eksempel.dk og mette@eksempel.dk så både Søren og Mette har hver deres e-mail. Det er også muligt at bruge sit webhotel udelukkende til e-mails hvis man ikke ønsker at have en hjemmeside.

Herunder kan du se en række af de mest populære webhoteller lige nu, hvor nordicway klart er vores farvorit.

Udbyder Pris 1. år Pris 2. år Pris over 3 år
webhotel fra nordicway 9 kr./md første år 29 kr./md andet år 804 kr. i alt over 3 år Læs mere om nordicway
webhotel fra Simply.com 5 kr./md første år 56 kr./md andet år 1404 kr. i alt over 3 år Læs mere om Simply
webhotel fra DanDomain 16 kr./md første år 161 kr./md andet år 4056 kr. i alt over 3 år Læs mere om DanDomain
webhotel fra netsite 60 kr./md første år 60 kr./md andet år 2160 kr. i alt over 3 år Læs mere om Netsite

Hvad er vigtigt når jeg vælger webhotel?

Når du vælger webhotel, er det vigtigt at du sætter dig ind i dine behov. Hvis du allerede har en hjemmeside i dag, skal du vide hvilket system det er bygget i, hvilket programmeringssprog det er skrevet i og hvilke andre tjenester du har behov for på et webhotel, f.eks. en SQL-database. Eksempelvis er WordPress udviklet i PHP og bruger MySQL databaser, så hvis du har eller ønsker en WordPress side får du behov for PHP og MySQL. Dette er faktisk de mest almindelige webhoteller man kan købe, da WordPress er verdens mest udbredte CMS med ca. 29% af markedet[1].

Hvis du ikke er særlig teknisk kyndig eller ikke vil rode alt for meget med teknikken, men bare vil op at køre hurtigst muligt, så tilbyder nogle webhoteller faktisk en 1-klik installation af f.eks. WordPress, så din hjemmeside er klar indenfor få minutter og du kan begynde at oprette indhold med det samme.

Eksempel på 1-klik installation af WordPress hos Nordicway.dk

Support er også en vigtig faktor for mange, da ikke alle har lyst til at rode i lang tid med teknikken og gerne bare vil have at webhotellet virker. Ofte er dit webhotel klar til brug kort tid efter du bestiller og betaler, men nogle gange kan man have specielle behov eller ønsker, som kræver at webhotellets konfiguration tilpasses en smule. Her er en god support guld værd, da supporten kan hjælpe dig med at løse din problemstilling eller fortælle dig hvis det ikke kan lade sig gøre, så du hurtigt og effektivt kan få opsat dit webhotel.

Hvordan sikrer jeg mig at mit webhotel er hurtigt?

Hastighed er altafgørende i dag, hvis man ønsker at sælge noget som helst online, hvad enten du driver en webshop eller bare en visitkort-hjemmeside, hvor folk skal kontakte dig for et tilbud og en pris. Du kender det måske selv når du surfer rundt, at hvis du forsøger at tilgå en hjemmeside der er meget langsom, så får du lyst til at finde en anden hjemmeside. Dette gælder selvfølgelig også dine besøgende.

Når du overvejer webhotel fra en udbyder, kan det være en god idé at læse andres anmeldelser af produktet, da hastighed typisk er et af de punkter der anmeldes. Noget andet du kan gøre, er at lave PageSpeed tests på webhotellet med Lighthouse[2]. Der er flere ting der påvirker om din hjemmeside er hurtig, men når måler hastighed på dit webhotel skal du holde øje med følgende:

  • Time to first byte: TTFB er hvor langt tid der går før webhotellet begynder at sende et svar tilbage. Dette viser hvor hurtig serveren er til at beregne og generere et svar til brugeren.
  • Time to interactive: TTI er et udtryk for hvor lang tid der går før siden er interaktiv. Der er to elementer i denne man skal tænke over. Ét er hvor hurtigt webhotellet når at sende svaret tilbage til brugeren, noget andet er hvor optimeret selve hjemmesiden så rent faktisk er, da dette også kan gøre siden langsom.

Hvilken betydning har CPU, RAM og antal brugere på min server for mit webhotels hastighed?

CPU og RAM spiller en væsentlig rolle for hastigheden af dit webhotel, især hvis din hjemmeside er dynamisk og skal lave større beregninger når dine besøgende tilgår din hjemmeside. Det kan være at din webshop skal hente en masse produkter ud fra databasen og gøre dem klar til visning på hjemmesiden. Dette vil tage noget CPU-kraft for at hente data og RAM hukommelse for at gøre produkterne tilgængelig inden siden sendes til dine besøgende.

Mange webhoteller er på såkaldte shared-hosting servere, hvor du deler én servere med flere webhoteller. Dette er fordi det bedre kan betale sig for din webhotel-leverandør at have færre store servere end mange små servere. Når du bestiller dit webhotel, bliver du tildelt en server sammen med andre webhoteller og deler serverens ressourcer. Hos de bedre leverandører sørger de for at du altid har adgang til de ressourcer du betaler for ved at begrænse webhotellernes ressourcer således at de ikke kan bruge mere end de betaler for. Det er dog ikke alle leverandører der er lige gode til dette, hvorfor mange brugere på samme server vil gøre dit webhotel og derved din hjemmeside langsom. Ofte står i betingelserne når du bestiller hos en leverandør.

Hvordan sikrer jeg mig at min hjemmeside er hurtig i hele verden?

En anden vigtig faktor for hastighed er dit webhotels fysiske placering. Selvom dit webhotel er digitalt, lever det stadig på en server et eller andet sted i verden og dette er meget vigtigt ift. Hastighed. Forestil dig at du tilgår en hjemmeside der er placeret i USA, men du sidder i Danmark. Så vil du opleve at siden indlæses langsommere end hvis den bare var tilgængelig på en server i Europa.

De fleste danske leverandører af webhotel har servere i Nordeuropa, f.eks. Frankfurt, Amsterdam eller Skanderborg i Danmark. Det er langt fra alle der har behov for at deres hjemmeside er hurtig i hele verden, men der er selvfølgelig altid nogle virksomheder der gør forretning på det globale marked og derfor er afhængige af at deres hjemmeside er hurtig ligegyldig hvor deres besøgende forbinder fra.

Man kan sikre høj hastighed globalt på flere måder; den mest populære metode er at anvende et CDN (Content Delivery Network). Dette er et netværk af computere der cacher din hjemmeside og gør den klar på servere rundt omkring i verden således at en besøgende fra f.eks. USA får vist indholdet fra en server i Texas i stedet for at forbinde til din server i Frankfurt. Tilsvarende vil dine australske besøgende f.eks. forbinde til en server i Sydney. Dette kan opsættes med Cloudflare.com og kaldes også ofte Edge-CDN, fordi din hjemmeside er “on-the-edge of the internet” lige ved din besøgende.

En anden metode er at have flere servere rundt omkring i verden, men det giver lige pludselig større kompleksitet som for mange også er unødvendig kompleksitet. Udfordringen bliver at du nu manuelt skal sørge for at opdatere alle dine servere og manuelt skal sørge for at dine domæner peger på de rigtige servere alt efter hvor dine besøgende tilgår din hjemmeside fra og hvilket domæne de besøger.

Hvad med backup af mit webhotel?

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad der tilbydes af backup. Dog er der en del der tilbyder automatisk backup hver nat som gemmes i 30 dage af alt på webhotellet. Det vil sige hjemmesiden og dens filer, databaser, e-mail konti mm. får taget backup. Nogle udbyder, bl.a. Nordicway.dk og Simply.dk, tilbyder endda at du selv kan gendanne dine backups direkte i dit kontrolpanel, således at du ikke behøver kontakte support.

Det er altid betryggende at vide at ens leverandør af ens webhotel sørger for at der automatisk tages backup af webhotellet. På den måde har du altid en nødløsning såfremt du får slettet noget du ikke skal eller, en opdatering går galt eller hvis du bliver hacket.


[1] https://trends.builtwith.com/cms WordPress markedsandel

[2] https://pagespeed.web.dev Lighthouse PageSpeed test. Et Google værktøj.

Hvem er RockyNordic hosting?

I kølvandet på ransomware angrebet på AzeroNordic / CloudNordic har vi i dag modtaget nedenstående fra en af deres tidligere kunder – en e-mail som kunden har modtaget fra AzeroCloud / CloudNordic. Kunden undrer sig over, hvem RockyNordic er, da der ikke er  meget info på deres hjemmeside.

AzeroNordic / CloudNordic skriver:

Kære kunde

For at hjælpe jer bedst muligt, så har vi indgået et samarbejde med RockyNordic som har sat mange folk på sagen til at hjælpe med at løse opgaverne i den mængde af mails vi nu modtager og genoprette navneservice, mail og web. Det betyder også at du bliver oprettet i RockyNordics systemer, da vi desværre ikke har ressourcerne til at løse problemerne.

Videresend venligst denne mail til support@rockynordic.com, så bliver du oprettet i deres helpdesk system og får hurtigt løst din sag.

Vi kan desværre ikke gøre det for dig, da det er nødvendigt at du bliver oprettet i deres system, det sker automatisk når du videresender mailen. Du behøver ikke skrive noget i mailen, kun videresende mailen.

Når du har videresendt, vil du få et kort svar retur fra RockyNordics supportcenter. Via linket i den mail, vil du blive bedt om at oprette et nyt kodeord til den bruger der er oprettet for dig i deres supportcenter. Når du har oprettet et kodeord, kan du se din sag.

For andre sager kan du også sende mail til RockyNordic, men vi vil anbefale at du går på deres helpdesk portal på support.rockynordic.com. Her er formularer der hjælper med bedst at oprette nye sager og du kan også her følge eksisterende sager.

Vi har rigtig mange dubletter i vores indbakke om samme sager. Så hvis du allerede har modtaget anden mail retur fra os om samme sag/domæne, så skal du ikke gøre mere, da RockyNordic ellers vil modtage dubletter, som vil gøre deres arbejde langsommere.

Lige nu har vi 600+ mails i indbakken, som vi alle besvarer med dette svar du læser nu. RockyNordic har mange medarbejdere på arbejde henover weekenden og forventer at kunne besvare og løse alle de mails der videresendes til dem, i løbet af weekenden.

RockyNordic er dansk, men de fleste medarbejdere i RockyNordic svarer på engelsk. Hvis du har brug for at en besvarelse skal være på dansk, så skriv det i dit svar, så vil sagen blive givet til danske supportere.

Lidt teknisk:
RockyNordic har adgang til at genoprette alle domæner på de samme navneserver adresser som domænerne brugte inden nedbruddet, derved kan de genoprette alt uden at der er behov for at flytte/ændre domæner, hvilket er det hurtigste.

Sideløbende med besvarelser og genoprettelser, så har RockyNordic også i samarbejde med Punktum som står for alle .dk domæner, fået kopier af de fleste tidligere DNS zoner, og arbejder nu på at importere dem, derved er der en mulighed for at RockyNordic nu kan genoprette tidligere zoner, hvilket især vil hjælpe hvis du i DNS tidligere brugte ekstern mail, hos f.eks. Google, Office 365 eller lignende.

Med de venligste hilsener
Azero

Det er godt at se, at AzeroCloud / CloudNordic forsøger at hjælpe deres kunder, som har været nede i over en uge nu, men hvem er RockyNordic?

Vi har her på siden aldrig hørt om RockyNordic før og har derfor intet grundlag for at skrive en anmeldelse af dem, men kender du dem, og har du erfaringer med dem, så del dem gerne med os på info@webhotelsoversigt.dk – så vil vi opdater denne artikel i takt med at vi får tilsendt erfaringer/informationer/anmeldelser af dem.

Husk at du altid kan finde hjælp og vejledning til valg af webhotel hos os.

 

 

 

 

 

Azero.cloud er lukker efter randsomware angreb | Sådan kommer du videre!

Det står her til aften klart, at Azero.cloud har kastet håndklædet i ringen efter et stort hackerangreb har lagt både deres egne systemer samt kundernes hjemmesider ned, uden mulighed for genskabelse af data.

Det betyder, at hvis du er Azero.cloud kunde, så skal du hurtigst muligt se dig efter et nyt webhotel, så du kan komme videre og få dine emails og måske hjemmeside op og køre igen.

Sådan gør du

  1. Start med at købe nyt webhotel til din hjemmeside. Her anbefaler vi enten nordicway eller simply.com
  2. Skift navneserver på dit domæne. På danske domæner kan du gøre det igennem punktum.dk, mens du på udenlandske domæner skal have fat i den registrator som Azero.cloud brugte, som enten kan skifte for dig eller udlevere EPP/Auth kode, så du kan flytte dit domæne til din nye webhotel-udbyder
  3. Opret dine gamle email-adresser hos dit nye webhotel. Du vil herefter begynde at kunne modtage mails igen på dine adresser.
  4. Opsæt midlertidig hjemmeside eller genskab din side fra en lokal backup (hvis du har sådan en). HVis du ikke har sådan en kan du måske bruge wayback machine til at finde dine sider/indhold og genskabe ud fra det.

Det er meget beklageligt, når en webhoteludbyder på denne størrelse bliver ramt så hårdt og mange tusinde kunder mister deres hjemmesider, webshops osv, som de måske har brugt flere år på at bygge.

Desværre er der ikke meget andet at gøre end at komme videre og håbe på at Azero måske på et tidspunkt kan genskabe noget data, og ind til da få udarbejdet en ny / midlertidig hjemmeside.

Sådan laver du et WordPress site i forbindelse med din oprindelige side

Rigtig mange har allerede en hjemmeside, som de måske lavede for mange år siden med f.eks. dreamveawer eller notepad. Der er dog sket rigtig meget siden da, og idag kan man langt nemmere og hurtigere skabe en hjemmeside og måske et helt nyt design med f.eks. WordPress.

Vil man dog gerne beholde sin oprindelige hjemmeside og blot lave f.eks. en blog med WordPress i forbindelse af denne side, så er det selvfølgelig også en mulighed, mange ved bare ikke hvordan.

Det vil du dog lære i dette indlæg, hvor vi bruger find-a-kasse-priser.dk som eksempel. find-a-kasse-priser.dk er nemlig byget op, så siden kører med ét system på f.eks. forsiden, mens blogindlæg kører i WordPress.

Det er faktisk ret let at installerer WordPress ved siden af sit oprindelige site. Alt du skal gøre er blot at vælge den under-mappe, som du ønsker WordPress skal bruge.

Har du f.eks. hjemmesiden a-kasseguides4you.dk, så kan du installere WordPress i a-kasseguides4you.dk/blog.

Herved installeres WordPress ikke oveni din oprindelige side, så længe denne ikke bruger mappen /blog.

Hos de fleste webhoteller kan du anvende en 1-klik installation til at installere WordPress i en undermappe. Hos danske nordicway finder du det f.eks. under “installatron”, hvor du under installationen blot skal angive en sti fremfor at lade feltet sti stå tomt.

I det du installerer vil WordPress blive lagt i en mappe fremfor i roden.

Denne fremgangsmåde er faktisk også hemmeligheden bag WordPress-multisite, hvor du kan have flere WordPress installationer liggende i enten undermapper eller på subdomæner.

Når du har installeret WordPress i en undermappe, skal du dog være opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke vil ligne dine andre sider, da det jo er WordPress og det andet er noget du selv har lavet.

Men det kan du selvfølgelig lave om. Det du skal kigge på er at lave dit eget WordPress tema. Det er faktisk ikke så svært, som det lyder, og har du allerede lavet en lille smule HTML og CSS, så kan du hurtigt få lavet dit eget tema.

Du kan  læse mere om WordPress temaer og hvordan du udvikler dem her.

Strømlin din drift med Microsoft Dynamics AX

Microsoft Dynamics AX (nu kendt som Dynamics 365 Finance and Operations) er en kraftfuld ERP-platform (Enterprise Resource Planning), der anvendes af virksomheder i alle størrelser. Med sit omfattende sæt af funktioner og muligheder er Microsoft Dynamics AX en ideel løsning for virksomheder, der ønsker at strømline deres drift, forbedre deres forretningsprocesser og øge deres bundlinje. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de vigtigste grunde til, hvorfor Microsoft Dynamics AX er en god ERP-platform til din virksomheds behov.

1. Avancerede funktioner til økonomisk styring

En af de vigtigste fordele ved at bruge Microsoft Dynamics AX er de avancerede økonomistyringsfunktioner. Platformen giver robuste regnskabsfunktioner, herunder kreditor- og debitorkonti, hovedbog og finansiel rapportering. Den indeholder også funktioner som budgettering, prognoser og likviditetsstyring, som kan hjælpe virksomheder med at styre deres økonomi mere effektivt.

 

Desuden tilbyder Microsoft Dynamics AX understøttelse af flere valutaer og sprog, hvilket gør det til en ideel platform for virksomheder, der opererer i flere lande eller regioner.

2. Effektiv styring af forsyningskæden

Et andet område, hvor Microsoft Dynamics AX udmærker sig, er supply chain management. Platformen tilbyder kraftfulde værktøjer til styring af indkøb, lager- og lagerdrift. Den indeholder også funktioner som efterspørgselsplanlægning, produktionsplanlægning og transportstyring, som kan hjælpe virksomheder med at optimere deres supply chain-processer.

 

Microsoft Dynamics AX tilbyder også avancerede analyse- og rapporteringsfunktioner, som kan hjælpe virksomheder med at identificere tendenser og muligheder for forbedringer i deres forsyningskædedrift.

 

3. Integreret projektstyring

For virksomheder, der har brug for at styre komplekse projekter, tilbyder Microsoft Dynamics AX integrerede projektstyringsfunktioner. Platformen indeholder funktioner som projektplanlægning, ressourcestyring og budgettering samt tids- og udgiftssporing. Dette kan hjælpe virksomheder med at styre deres projekter mere effektivt, spore fremskridt og sikre, at projekterne bliver afsluttet til tiden og inden for budgettet.

4. Fleksible implementeringsmuligheder

Microsoft Dynamics AX kan implementeres on-premises eller i skyen, afhængigt af virksomhedens behov og præferencer. Denne fleksibilitet gør det til en ideel platform for virksomheder, der har brug for at administrere deres ERP-system internt, eller for dem, der foretrækker bekvemmeligheden og skalerbarheden ved en cloud-baseret løsning.

 

Desuden kan Microsoft Dynamics AX tilpasses til at opfylde virksomhedens specifikke behov. Dette omfatter muligheden for at tilføje brugerdefinerede felter, arbejdsgange og rapporter samt integration med andre forretningssystemer og applikationer.

Konklusion

Sammenfattende er Microsoft Dynamics AX en kraftfuld ERP-platform, der tilbyder et omfattende sæt funktioner og muligheder til virksomheder af alle størrelser. Med sine avancerede økonomistyringsfunktioner, effektiv supply chain management, integreret projektstyring og fleksible implementeringsmuligheder er Microsoft Dynamics AX en ideel løsning for virksomheder, der ønsker at strømline deres drift, forbedre deres forretningsprocesser og øge deres bundlinje.

 

Sådan bruger du naturlige materialer i hjemmet

Naturlige materialer som træ er med til at give hjemmet et roligt udtryk. Træ har en varm og behagelig kvalitet, og det er med til at give rummet en hyggelig stemning. Træ kan bruges på mange forskellige måder i hjemmet, og det er derfor et meget anvendeligt materiale. Læs med her og få inspiration.

Akustikvæg af træ fjerner klang og skaber et naturligt look

Akustikvægge er ikke kun med til at reducere støj og lyd i et rum, men de kan også være med til at skabe et helt bestemt look. Akustikvægge af træ giver eksempelvis et naturligt look, som kan passe ind i mange forskellige hjem. Træet har en hyggelig og stilet effekt, som gør det ideelt til brug i stuer, soveværelser og kontorer. Derudover er en akustik væg ofte nem at montere selv, da de kommer med en brugervenlig monteringsanvisning. Formålet er, at væggene absorberer klang og dårlig akustik, hvilket er med til at forbedre lydkvaliteten i rummet. Akustikvægge af træ er altså ikke kun praktiske, men også flotte at se på, og de kan fås i mange forskellige størrelser og typer af træ, så de passer ind i ethvert hjem.

Træmøbler – en måde til at bringe naturen indenfor

Træmøbler er en af de mest populære typer af møbler, der findes på markedet. Dette skyldes blandt andet, at træ er et meget holdbart materiale, som kan holde i mange år. Derudover er det også et materiale, der er let at vedligeholde – og det er altså ikke fordi, at man skal bruge særlig meget tid på at pleje sine træmøbler. Hvis træmøbler ser slidte ud, kan de renoveres, så de bliver så smukke som nye igen.

Dekoration med naturelementer – sådan bruger du blomster, kogler og grene

Du kan også dekorere dit hjem med ting fra naturen. Blomster er noget af det første man tænker på, når man taler om naturelementer til boligen. Et par smukke blomster på bordet kan forvandle selv den mest simple spisestue til et hyggeligt og indbydende rum. Grene og kogler er to andre elementer fra naturen, som man sagtens kan bruge som boligpynt. Grene passer perfekt ind i stuen eller entreen – her kan de give et flot udtryk til rummet. Kogler passer perfekt ind i spisestuen, hvor du kan lægge dem på et stort fad eller til at pynte på en hylde.

Der er mange måder, du kan bruge naturlige materialer som træ i hjemmet. Træ giver varme, og det er rart at røre ved. Det har en styrke, der gør at det holder i mange år. Og så er det pænt!

Guide til at beskytte din virksomhed mod hackere

Virksomheder har meget at tabe, når det gælder datasikkerhed. Hackere kan få adgang til virksomhedens filer på en række forskellige måder, herunder phishing-angreb, som udnytter intetanende medarbejdere. Der er dog også en række måder, hvorpå virksomheder kan beskytte sig mod sådanne angreb. Her er otte trin, der kan hjælpe dig med at beskytte dig mod hackere og holde din virksomheds data sikre!

Undervis dine medarbejdere om phishing-angreb.

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte din virksomhed mod hackere, er at uddanne dine medarbejdere om phishing-angreb og om, hvordan du opdager dem. Phishing-e-mails er en almindelig måde for hackere at få adgang til virksomhedsdata på, og de er ofte rettet mod intetanende medarbejdere, som måske ikke er opmærksomme på farerne. Ved at oplyse dine medarbejdere om phishing-svindel kan du hjælpe dem med at undgå at blive ofre for sådanne angreb.

 

Hvis du modtager en mistænkelig e-mail, skal du videresende den til din it-afdeling eller dit sikkerhedsteam, så de kan undersøge den. Du må ikke åbne vedhæftede filer eller klikke på links i e-mailen, hvis du har mistanke om, at der kan være tale om et phishingforsøg.

Nogle røde flag for, at en e-mail kan være en phishing-svindel omfatter stavefejl, grammatiske fejl eller mærkelige afsenderadresser. Hvis en e-mail ser mistænkelig ud, er det bedre at være forsigtig og sende den videre til din it-afdeling eller dit sikkerhedsteam med henblik på undersøgelse.

 

Installer anti-fishing-software.

En anden måde at beskytte din virksomhed mod phishing-angreb på er at installere antiphishing-software. Denne type software kan hjælpe med at blokere phishing-e-mails fra at nå frem til dine medarbejderes indbakker og kan også yde yderligere beskyttelse mod andre typer malware.

 

Sørg for, at dit websted er sikkert.

Hvis du har et websted til din virksomhed, er det vigtigt at sikre, at det er sikkert mod angreb fra hackere. Dette omfatter bl.a. at sikre, at al software og plugins er opdaterede.

Hvis du har en fysisk forretning er det også vigtigt at din butiksindretning er sikker. Det kan f.eks. være at hovedcomputeren er gemt væk omme bagved eller inde i et omklædningsskab, så den ikke står fremme. Og husk at lave stærke kodeord!

Gem ikke følsomme data på din computer.

Hvis du har følsomme data, som du skal gemme, er det vigtigt, at du ikke gemmer dem på din computer. Overvej i stedet at bruge en ekstern harddisk eller en passwordbeskyttet cloudlagringstjeneste.

 

Kryptering af dine data.

En anden måde at beskytte dine følsomme data på er ved at kryptere dem. Det betyder, at selv hvis hackere skulle få adgang til dine filer, vil de ikke kunne læse oplysningerne, medmindre de har krypteringsnøglen.

 

Sikkerhedskopier dine data regelmæssigt.

Det er også vigtigt at tage backup af dine data regelmæssigt i tilfælde af uforudsete hændelser som f.eks. et hackerangreb eller en naturkatastrofe. Ved at have sikkerhedskopier af dine data kan du sikre, at du altid vil være i stand til at få adgang til dine filer, selv hvis det værste skulle ske.

 

Dette er blot nogle få af de skridt, du kan tage for at beskytte din virksomhed mod hackere. Ved at tage forholdsregler og være opmærksom på farerne kan du være med til at holde din virksomheds data sikre mod angribere.

 

 

Tag ud at rejse og arbejd samtidig

Hvis det eneste, dit arbejde kræver, er en PC samt internet, er det nemt at rejse og arbejde samtidig. Det er der nemlig mange, der gør. Så kan du for eksempel nyde den eksotiske varme i udlandet, imens du får ordnet dit arbejde. For hvem er ikke træt af den kolde vinter, vi har her i Danmark? Læs resten

Dit webhotel er vigtigt for din SEO – se her hvorfor

Vil du gerne have trafik på din hjemmeside, og vil du gerne være det domæne, der bliver klikket flest gange på, ved du hvor vigtigt, det er at ligge øverst på den famøse første side, på søgemaskinen Google. Derfor er du også klar over, hvor vigtig SEO er, når det handler om at optimere synligheden af din hjemmeside. Læs resten