Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Hvad er et webhotel egentligt?

På vores hjemmeside finder du blandt andet oversigter over webhoteller, guides og adskillige blogindlæg som handler om emnet. Så hvis du har kigget lidt rundt herinde, så er du sikkert allerede blevet meget klogere omkring temaet. Det kan dog være lidt kompliceret at finde rundt i hvad webhoteller helt præcist er. Så hvis du vil have det helt enkle svar på, hvad et webhotel egentlig er, så læs med her.

Den hurtige definition af et webhotel

For at forklare helt kort hvad er webhotel faktisk er, så er det et virtuelt sted hvor du kan have alle dine filer lige fra dokumenter til videoer til din hjemmeside liggende. Du tilgår dit webhotel ved hjælp af internettet så dit webhotel er online og kan tilgås fra forskellige enheder. Det betyder at du også kan dele dine filer med andre, som skal bruge dem lige så snart, at du har lagt dem ind på dit webhotel. Man betegner det som et hotel fordi man lejer plads hos en udbyder til sine filer. Nøjagtig ligesom du kan leje et hotelværelse på et hotel til dig selv og dine ting.

Dine filer bliver placeret på et en server så dine besøgende af dine hjemmeside kan se det. Når der udlejes en plads, kaldes ”hosting”, og det betyder i alt sin enkelthed ”at være vært”. Så dem du skal købe et webhotel med mere hos, er et hosting-firma. Når man køber en plads på et webhotel, så er det også muligt for de besøgende at interagerer med din hjemmeside såsom at læse tekster, se videoer og de kan også vælge at download materiale, hvis du gør det muligt. Du kommer næppe udenom at købe et webhotel når du skal have en hjemmeside online, så alle kan tilgå den. Når du samler så mange informationer på et sted, så er det virkelig vigtigt at du tænker på din og din virksomheds sikkerhed. Hvis du vil have nogle gode tips og tricks til, hvordan du højner din sikkerhed, så kan du læse om cybertrusler på sikkerdigtigal.dk.

Men det er ikke helt nok

Når du køber et webhotel, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, om du også samtidig køber et domæne. Ofte vil det være inkluderet, men det er dog ikke en selvfølge. Uden et domæne vil dine potentielle besøgende ikke kunne finde din hjemmeside. Et domænenavn er nemlig selve navnet på din hjemmeside. Det er altså de ord som du skriver i URL-adressefeltet i browseren, når man skal finde frem til en bestemt hjemmeside.

Hvis du ikke er sikker på om du skal købe adgang til et webhotel og et domæne, så kan du læse vores blogindlæg med titlen: ”Skal du absolut bruge et webhotel?”. Det er nemlig ikke alle som har brug for et webhotel. Hvis du er en privatperson, behøver du næppe en hel hjemmeside, men oftest kan du nøjes med en blog. Hvis du derimod er en virksomhed, så er der en del flere ting du bør overveje.