Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Mail hosting | Sådan får du en e-mail på dit eget domæne med eget mailhotel

Sådan køber du dit eget domæne og mailhotel

For at kunne sende og modtage mails på dit eget domæne, skal du have købt et domæne. Som dansk virksomhed giver det rigtig god mening at købe et .dk-domæne. Her skal du bruge en domæne-registrator som f.eks. Nordicway. Hos Nordicway kan du købe mange forskellige domæner, bl.a. .dk-domæner.

Udover et domæne, skal du også bruge et mailhotel (ofte også kaldet et webhotel), som kan sende og modtage e-mails på dine e-mailkonti. Dette kan også købes i Nordicway sammen med dit domæne.

Domæne-bestilling hos NordicWay.

Når du har fundet det domæne du gerne vil have og sikret dig at det er ledigt, skal du lægge det i kurven og gå til bestilling. Bemærk at Nordicway af og til kører kampagner, hvor du kan få store rabatter på f.eks. webhotel. Senest i oktober måned var prisen for et webhotel 12 kr. for det første år.

Når du har gennemført din bestilling hos Nordicway, vil dit domæne og webhotel faktisk være klar med det samme. Alt du skal gøre er at oprette de e-mailkonti du skal bruge. Dette kan du gøre hurtigt og nemt i dit kontrolpanel hos Nordicway.

Hvorfor skal du have e-mail på dit eget domæne og ikke bare en gratis Gmail?

Gmail er gratis, det kan du bruge i din virksomhed. Men det fremstår ikke særlig professionelt at have en Gmail der hedder minvirksomhed@gmail.com. Samtidig kan du ikke bruger tjenester som Mailchimp og ActiveCampaign, da disse skal opsættes med DNS på dit eget domæne, for at kunne sende e-mails på vegne af dig.

Det fremstår professionelt at have e-mail konti på dit eget domæne. Især hvis du har flere medarbejdere end blot dig selv, så kan du oprette en e-mail konti til hver af dem, frem for at dele den samme. Hvis du driver webshop, bør du overveje at have en kontakt e-mail konto på dit domæne, f.eks. kontakt@eksempel.dk.

Opsætning af e-mail konti i Outlook

Nu har du oprettet dine e-mailkonti på dit domæne og vil gerne opsætte dem i Outlook. Outlook er den mest bruge e-mail klient og bruges på både Windows, Mac, iPhone og Android.

Du skal tilføje en ny konto til Outlook og vælge IMAP. Du skal nu bruge nedenstående oplysninger:

  • Brugernavn: mail@eksempel.dk (den e-mail konto du forsøger at opsætte)
  • Adgangskode: Den adgangskode du oprettede da du lavede e-mail kontoen i dit kontrolpanel
  • Indgående port: 993 (IMAP)
  • Udgående port: 465
  • Indgående/udgående server: mail.eksempel.dk (Erstat eksempel.dk med dit domæne)
  • Sørg for at vælge TLS/SSL, så din forbindelse er krypteret og sikker

Nordicway har en god guide til opsætning af Outlook, som kan læses her: https://nordicway.dk/kunde/index.php/knowledgebase/2/E-mail-ops%C3%A6tning-i-Outlook.html

Skal jeg bruge POP3 eller IMAP?

Når du forbinder til e-mail server er der to protokoller du skal kende. Det ene hedder IMAP og det andet hedder POP3. Der er én stor forskel på hvordan disse protokoller virker, som du bør kende når du har eget mailhotel.

POP3 kopierer indbakken fra serveren og til din egen computer/telefon. Det vil sige at du nu har en lokal kopi på din enhed, som du kan arbejde med. Men det betyder også at alle ændringer du laver på f.eks. din telefon ikke slår igennem andre steder. Altså vil du opleve at hvis du både har din e-mail opsat på din telefon og computer, så vil de meget tit være forskellige. Desuden sletter POP3 e-mailen fra serveren, så den ikke længere kan ses i f.eks. webmail.

IMAP derimod laver alle ændringer direkte på serveren, sådan at alle forbundne enheder ser det samme altid. Altså hvis du svarer på en mail på din computer, kan du se det på din telefon, eller hvis du flytter eller sletter en mail.

Generelt er det anbefalet at bruge IMAP, da man sikrer at alle forbundne enheder ser den samme indbakke.