Dette indlæg blev udgivet i Blog, Featured den af .

Sådan laver du et WordPress site i forbindelse med din oprindelige side

Rigtig mange har allerede en hjemmeside, som de måske lavede for mange år siden med f.eks. dreamveawer eller notepad. Der er dog sket rigtig meget siden da, og idag kan man langt nemmere og hurtigere skabe en hjemmeside og måske et helt nyt design med f.eks. WordPress.

Vil man dog gerne beholde sin oprindelige hjemmeside og blot lave f.eks. en blog med WordPress i forbindelse af denne side, så er det selvfølgelig også en mulighed, mange ved bare ikke hvordan.

Det vil du dog lære i dette indlæg, hvor vi bruger find-a-kasse-priser.dk som eksempel. find-a-kasse-priser.dk er nemlig byget op, så siden kører med ét system på f.eks. forsiden, mens blogindlæg kører i WordPress.

Det er faktisk ret let at installerer WordPress ved siden af sit oprindelige site. Alt du skal gøre er blot at vælge den under-mappe, som du ønsker WordPress skal bruge.

Har du f.eks. hjemmesiden a-kasseguides4you.dk, så kan du installere WordPress i a-kasseguides4you.dk/blog.

Herved installeres WordPress ikke oveni din oprindelige side, så længe denne ikke bruger mappen /blog.

Hos de fleste webhoteller kan du anvende en 1-klik installation til at installere WordPress i en undermappe. Hos danske nordicway finder du det f.eks. under “installatron”, hvor du under installationen blot skal angive en sti fremfor at lade feltet sti stå tomt.

I det du installerer vil WordPress blive lagt i en mappe fremfor i roden.

Denne fremgangsmåde er faktisk også hemmeligheden bag WordPress-multisite, hvor du kan have flere WordPress installationer liggende i enten undermapper eller på subdomæner.

Når du har installeret WordPress i en undermappe, skal du dog være opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke vil ligne dine andre sider, da det jo er WordPress og det andet er noget du selv har lavet.

Men det kan du selvfølgelig lave om. Det du skal kigge på er at lave dit eget WordPress tema. Det er faktisk ikke så svært, som det lyder, og har du allerede lavet en lille smule HTML og CSS, så kan du hurtigt få lavet dit eget tema.

Du kan  læse mere om WordPress temaer og hvordan du udvikler dem her.