logo
domæne og webhotel

Domæne & Webhotel - Her får du det billigst

  • Hjælp til at finde dit domæne til den billligste pris
  • Hjælp til at finde et billigt webhotel
  • Sammenligning af priser og muligheder
  • Guide til køb og brug af domæner

De bedste domæneudbydere

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med udbyderne, og er derfor reklame for dem.

Start med at søge på om dit domæne er ledigt

Inden du overhoved gør dig overvejelser om prisen, skal du altid først tjekke om det domæne du har i tankerne er ledigt.

Det kan du f.eks. gøre med domænesøgeren herunder, som er leveret i samarbejde med nordicway

Vælg altid den billigste samlede løsning

Når man køber domæne og webhotel, er det vigtigt at se på den samlede pris, da et domæne ikke er er meget værd uden et webhotel og omvendt.

Derfor har vi herunder lavet et par tabeller, som viser priserne for både webhotel og domæne hos en række af de mest populære udbydere på markedet. Vi har lavet tabeller for både .dk og .com domænerne, da disse er de mest populære blandt danskerne.

.dk domæne priser

Herunder finder du et overblik over priserne på .dk domæner hos en række danske domæneudbydere:

Udbyder .dk domæne Webhotel Domæne & Webhotel
domæne fra nordicway99 kr.per år29 kr./md 447 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos nordicway
domæne fra DuelHost99 kr.per år38 kr./md 555 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos DuelHost
domæne fra DanDomain109 kr.per år161 kr./md 2041 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos DanDomain
domæne fra netsite90 kr.per år60 kr./md 810 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos Netsite

.com domæne priser

Herunder finder du et overblik over priserne på .com domæner hos en række danske domæneudbydere:

Udbyder .com domæne Webhotel Domæne & Webhotel
domæne fra nordicway119 kr.per år29 kr./md 467 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos nordicway
domæne fra DuelHost99 kr.per år38 kr./md 555 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos DuelHost
domæne fra DanDomain275 kr.per år161 kr./md 2207 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos DanDomain
domæne fra netsite175 kr.per år60 kr./md 895 kr. i alt per årKøb domæne & webhotel
hos Netsite

Vær opmærksom på fornyelsen

Mange domæneudbydere tilbyder gode priser på selve registeringen af domænet, men da du formentlig har tænkt dig at beholde domænet i mange år, skal man ikke lade sig forblinde af disse priser.

Du bør i stedet fokusere på, hvad det koster at forny dit domæne, da det er fornyelse du kommer til at betale fremadrettet.

Sådan registrer du et domæne

At registrere et domænenavn er relativt enkelt, og du kan gøre det online gennem en række forskellige domæne-registreringsudbydere. Her er nogle trin, der vil hjælpe dig med at registrere et domæne:

  1. Fin du af, hvilket domænet du ønsker. Tænk på et passende domænenavn, der repræsenterer dit brand, organisation eller projekt. Det må gerne være kort og catchy.
  2. Tjek om domænenavnet er ledigt. Det kan du  gøre ved at besøge en domæneudbyder som f.eks. nordicway eller simply og søge efter dit ønskede domænenavn.
  3. Hvis domænenavnet er ledigt, skal du oprette en konto og registrere domænenavnet ved at følge trinene på hjemmesiden for den valgte udbyder.
  4. Du skal indtaste dine personlige oplysninger, såsom navn, adresse og e-mailadresse, når du registrerer dit domænenavn. Disse oplysninger vil være tilgængelige i WHOIS-databasen, som er offentligt tilgængelig.
  5. Betal for registreringen af dit domænenavn. Priserne kan variere afhængigt af udbyderen og domænetypen, men de fleste domæne-registreringsudbydere tilbyder registrering i et år ad gangen.
  6. Hvis det et dansk .dk domæne som du ønsker at registrere, modtager du efter din betaling en mail fra punktum.dk, hvor du via MitID skal endeligt bekræfte, at du ønsker domænet.

Et domæne er dog ikke meget værd uden et webhotel, da du ikke kan få en hjemmeside på domænet eller en personlig mail.

Derfor anbefaler vi altid, at du køber domæne og webhotel sammen, og i den forbindelse sørger for at vælge den billigste samlede løsning.

Hvorfor skal jeg også bruge et webhotel?

Hvis du ønsker at have en hjemmeside, en e-mailadresse på dit eget domæne eller i det hele taget ønsker at dit domæne skal kunne bruges til noget, ja så vil du have brug for et webhotel.

Et webhotel er en plads på en server, hvor du kan placere din hjemmeside og dens filer, og som giver dig mulighed for at oprette og administrere e-mailadresser på dit eget domæne. Uden et webhotel vil dit domæne ikke have nogen hjemmeside eller e-mailadresse knyttet til det. På webhotellet vil du også kunne opsætte DNS for domæne, som er nødvendigt for at det fungerer.

Hvis du kun ønsker at registrere et domænenavn uden at have en hjemmeside eller en e-mailadresse, behøver du ikke et webhotel. Du kan blot parkere dit domænenavn hos en domæne-registreringsudbyder, indtil du er klar til at tage det i brug.

Hvordan finder jeg på et godt domænenavn?

At finde et rigtig godt domænenavn kan være en udfordrende opgave, specielt fordi mange af de gode allerede er optaget, men der findes selvfølgelig nogle generelle tips og tricks, der kan hjælpe dig med at komme i den rigtige retning i forhold til navnet på dit domæne.

  1. Hold det kort og enkelt: Et kort og enkelt domænenavn er nemmere at huske og stave, og det er mere sandsynligt, at folk vil dele det med andre.
  2. Gør det let at udtale og stave: Vælg et navn, der er let at udtale og stave, så det er nemt at huske og dele med andre.
  3. Brug nøgleord: Brug nøgleord, der er relateret til dit område og din virksomhed. Det har typisk en positiv effekt, når din hjemmeside skal indekseres i f.eks. Google
  4. Vær kreativ: Prøv at tænke ud af boksen og komme med noget, der skiller sig ud, men stadig er relevant for dit websted eller din virksomhed.
  5. Undgå specialtegn og tal: Det kan være fristende at inkludere specialtegn  som bindestreger og understregninger eller tal i dit domænenavn, men det kan gøre det sværere at huske og dele. F.eks. vil sokker-4-you.dk være et knap så fordelagtigt domæne.
  6. Gør det brandbart: Vælg et navn, der er let at huske og genkende, og som kan bidrage til at opbygge dit brand og skabe en følelse af tilhørsforhold hos dine kunder. Et domænenavn behøver nødvendigvis ikke betyde noget, betydningen kommer når folk begynder at forbinde dit domæne med produktet eller den service du udbyder.
  7. Undersøg konkurrenterne: Undersøg dine konkurrenters domænenavne og find ud af, hvad der fungerer godt og hvad der ikke gør det, så du kan træffe en informeret beslutning om dit eget navn. udgå dog altid at lægge dig alt for tæt op ad konkurrenter eller eksisterende domænenavne, da det kan resultere i en klage til domæneklagenævnet eller forbrugerombudsmanden.

Der er penge at spare med rabatkoder

Det kan variere fra udbyder til udbyder, men mange webhoteludbydere tilbyder forskellige rabatter og tilbud til nye kunder eller ved fornyelse af abonnementer. Det kan derfor være en god idé at undersøge de forskellige udbydere og deres aktuelle tilbud for at finde det bedste tilbud på et webhotel.

Nogle udbydere tilbyder også rabatkoder, som man kan indtaste ved køb af et webhotel og domæne for at få en rabat på prisen. Disse rabatkoder kan man typisk finde på udbydernes hjemmesider eller på rabatkode sider.

Du kan f.eks. få denne simply rabatkode her på siden.

Det kan også være en god idé at abonnere på nyhedsbreve fra udbyderne, da de ofte sender tilbud og rabatter ud til deres abonnenter.

Det er dog vigtigt at huske på, at prisen ikke altid bør være det eneste afgørende kriterium for valg af webhotel. Det er også vigtigt at vurdere andre faktorer som pålidelighed, hastighed, support og funktionalitet, da disse faktorer kan have stor betydning for brugeroplevelsen og succesen af ens hjemmeside eller online projekt.

Få en personlig mail på dit domæne

Når man har fået sit domæne og købt webhotel, kan man med fordel oprette sig egen personlig mail på domænet.

Dette gøres typisk ret smertefrit hos webhoteludbyderen, som ofte har en guide til det, og består grundlæggende af følgende trin:

  1. Log ind på dit webhotelkontrolpanel og gå til e-mail sektionen.
  2. Opret en ny e-mailkonto og vælg et brugernavn, som du ønsker at bruge som din e-mailadresse. Har du f.eks. domænet iversen.dk, skal du vælge brugernavnet peter, som giver dig mailadressen peter@iversen.dk Det vil være den fulde mailadresse du skal logge ind med fremadrettet og ikke kun brugernavnet “peter”.
  3. Vælg en stærk adgangskode til din e-mailkonto. Undgå at bruge en adgangskode, som du bruger andre steder – lav en unik for din mail.
  4. Konfigurer din e-mailkonto i din mailklient , som f.eks. Microsoft Outlook, Gmail eller Apple Mail.
  5. Konfigurer indstillingerne for din e-mailkonto, såsom videresendelse af mails til en anden e-mailadresse, opsætning af auto-svar, oprettelse af en signatur osv.
  6. Test din nye e-mailadresse  ved at sende og modtage e-mails til og fra den.

Det er vigtigt at huske på, at der kan være forskellige konfigurationskrav afhængigt af din webhoteludbyder og din valgte mailklient. Derfor kan det være en god idé at kontakte supporten hos din udbyder eller læse deres dokumentation og guides, hvis du støder på problemer under opsætningen.

Hvad gør man, hvis ens foretrukne domæne ikke er ledigt?

Som udgangpunkt kan du faktisk ikke gøre så meget. Når en anden har domænet, kan du ikke få det, og du skal istedet finde på noget andet.

Mener du dog at domænet burde tilhøre dig, hvis det f.eks. er dit brandnavn der bruges i det, kan du køre en sag om at få domænet hos domæneklagenævnet.

Det er dog en længere process og du skal overveje det grundigt, inden du starter en sag.

Du kan også skrive dig på venteliste til domænet, så du kan få det, hvis det skulle blive ledigt. Alternativt kan du prøve at skrive til den som ejer domænet og spørge om du må købe det.

For danske domæner kan du slå ejeren op her

Guide til køb af domæne

Når du skal på jagt efter et godt domænenavn, skal du dels gøre dig nogle forskellige overvejelser, og dels kan det være, at du støder ind i diverse spørgsmål.

Det kan være spørgsmål såsom ”Generisk eller brand?”, ”Hvad koster et domæne?” eller ”Www eller ej?” samt mange andre spørgsmål.

I dette indlæg finder du svar på nogle af de spørgsmål, du eventuelt måtte sidde med. Du lærer formentlig også en ting eller to om valg og køb af domæne, som du måske ikke vidste i forvejen.

Er du allerede afklaret omkring ovenstående, og vil du bare hurtigt videre i processen, så kan du scrolle ned til sidste afsnit i indlægget. Her finder du informationer omkring køb af domæne.

Hvilket domænenavn skal jeg vælge?

Det vigtigste valg – Navnet på dit nye domæne er selvfølgelig et af de vigtigste valg, du skal træffe i forbindelse med din nye hjemmeside. Selvfølgelig spiller det også en rolle, hvilket webhotel du vælger til din hosting, men til dét findes der mange gode muligheder.

Selve navnet skal sidde lige i skabet, og skal meget gerne dække over de budskaber du har, afspejle navnet på din virksomhed, eller på anden vis have en vis sammenhæng med dit formål med hjemmesiden.

Eks: Hvis din hjemmeside kommer til at handle om modetøj eller smarte ting til hjemmet, så vil det forvirre meget, hvis dit domæne f.eks. hedder ”madopskrifter.dk” eller ”gladesmil.dk”. Sidstnævnte kan undtagelsesvis anvendes, hvis du går efter et brand-domænenavn (se nedenfor).

Generisk eller brand – Der er forskellige meninger om, hvilken slags, der er bedst; et generisk eller et brandnavn? Hvis hjemmesiden skal bruges som onlinekanal for din virksomhed, så bør du helt bestemt vælge et brandnavn som dit domæne.

Eks: Driver du et VVS-firma, som hedder ”Madsens VVS-service”, så bør du f.eks. overveje at vælge navnet ”madsensvvsservice.dk”, i stedet for forskellige generiske domænenavne såsom ”vvsfirma.dk” eller ”billigvvsservice.dk”.

Det kan være en god ide, at dine kunder og kommende kunder kan genkende dit brand - dit firma - i domænenavnet, ellers mister du en masse værdi og går glip af potentielt rigtig mange kunder pga. forvirring og misforståelser.

NB: Overvej desuden, om dit domænenavn er let at huske, og om det har TV- og radiopotentiale: Er det let at udtale? Eksempelvis vil ”Doma.dk” være lettere at udtale og huske end ”Dormathiouc.dk”.

Www eller ej?

For en del år siden valgte de fleste et www-domænenavn, og det stod da også for ”World Wide Web”, som var det hersens spritnye, moderne internet.

I dag er virkeligheden bare en anden. Langt de fleste vælger at undlade www foran (man indtaster det ikke, men i stedet for vil der stå ”http://” foran dit domæne). Mange af os indtaster nemlig kun selve hjemmesidenavnet, når vi skal ind på en hjemmeside i dag - højst sandsynligt også dig selv.

Men når alt kommer til alt, så er det mest et spørgsmål om branding. Hvis du indtaster www foran et domænenavn, som ikke har www foran sig, så vil du nemlig stadig komme ind på den korrekte hjemmeside.

I diverse reklamer vælger virksomheder dog at sige eller skrive deres domænenavn enten med eller uden www foran – igen for at skabe en genkendelighed samt et navn, som er let at huske, da det kontinuerligt udtales og spredes på samme måde.

Hvor køber jeg et domæne?

Der findes mange forskellige udbydere af webhoteller som tilbyder salg/leje af domæner. Nogle af de største og mest populære på det danske marked er blandt andre:

Leder du efter billige svenske domæner, kan du med fordel benytte nordicway.io/se

Hvad koster det?

Du tænker måske, at det må være voldsomt dyrt at anskaffe sig sit helt eget domæne. Det er heldigvis ikke tilfældet. Alt efter TLD og udbyder spænder prisen lige fra 45-300 kroner, og du kan bruge prissammenligningen ovenfor til at finde det biligeste .dk domæne eller hvad du lige måtte vælge. Du kan også finde rabatkoder til bla. Simply her på siden.

Du kan derfor let og hurtigt udvælge og købe et godt navn inden for få minutter, så du kan komme i gang med din nye spændende hjemmeside.

Siden drives af Christian Larsen - Sletvej 2, 8310 Tranbjerg- Vi er finansieret via indtægter fra udbydernePrivatlivspolitik - Forhandler login