Der er mange forskellige udbydere af billige webhoteller, og det kan være svært at finde hoved og hale i forskellene mellem de enkelte udbydere og tilbud på billig webhosting, billige hjemmesider, domæner osv.
Skal du have et professionelt eller billigt webhotel? Hvilke ting taler for at vælge det professionelle, og hvilke taler for at vælge det billige? Og har du overhovedet brug for en professionel løsning, eller kan du sagtens nøjes med en billig webhosting?
Her giver vi dig en række fordele, ulemper og guidelines, som du kan bruge, når du skal vælge den helt rigtige udbyder af billig webhosting og billige hjemmesider.
Fordele ved billige webhoteller
Først og fremmest oplyser vi dig om de overvejende fordele ved billig webhosting. I dagens Danmark, hvor alt er digitaliseret og stort set alle mennesker færdes rundt omkring på nettet, er der tilsvarende mange flere kompetente spillere på markedet, og dermed også flere gode muligheder blandt de billige webhoteller og billige hjemmesider.
Her ser du to af de vigtigste fordele ved at vælge en billig hosting, når du skal starte en eller flere billige hjemmesider op og komme i gang med at digitalisere din forretning og komme online:
- Billigt – En af de største fordele ved billige webhoteller er, ikke overraskende, at prisen er fornuftig og dermed giver dig mulighed for at bruge dine hårdt tjente penge på andre områder end noget så kedeligt som billig webhosting.
Med et billigt webhotel eller en billig hjemmeside sparer du en hel del penge om måneden eller året (alt efter hvordan din udbyder afregner), og kan skyde flere penge i andre områder af din forretning, som er vigtigere.
- Mange features – Når vi køber ting, tænker vi nok generelt, at jo billige en vare er, desto dårligere er den. Og når varerne er dyrere, må de vel være tilsvarende bedre?
I det store hele er dette også korrekt, men når vi taler om webhoteller, hjemmesider osv., så er der faktisk ikke voldsom stor forskel på de professionelle og de billige webhoteller samt professionelle og billige hjemmesider.
Du vil oftest opleve, at de fleste udbydere stiller de samme features til rådighed ved en professionel såvel som en billig webhosting. En billig hjemmeside kan også sagtens måle sig med de professionelle – det afhænger meget af dine behov og din leverandørs priser og kunnen.
Der er f.eks. typisk ikke forskel mellem de professionelle og de billige webhoteller, når der er tale om adgang til FTP, antivirus, spamfilter, backup, antal E-mail adresser, 1-click installer, viderestillinger og meget, meget mere.
I nogle tilfælde skelnes der sågar ikke engang mellem mængden af trafik, dit webhotel kan modtage, hvad enten du har en professionel eller billig webhosting.
Den største forskel på professionelle webhoteller og billige webhoteller er mængden af andre kunder, som du deler server og plads med. Hvis du vælger en professionel webhosting frem for en billig webhosting, så vil du få en mere stabil hjemmeside, som tilmed loader hurtigere end billige hjemmesider.
Ulemper ved billige webhoteller
Nu kigger vi lidt på nogle af ulemperne ved at vælge en billig hjemmeside eller en billig webhosting. Det er nemlig ikke udelukkende det rigtige valg at gå efter en billig hosting. Hvorvidt du bør vælge et af de professionelle eller et af de billige webhoteller afhænger ganske enkelt om dine behov, som vi kommer lidt nærmere ind på længere nede.
Her ser du nogle af ulemperne ved de billige webhoteller og billige hjemmesider:
- Domæner – En af ulemperne er, at nogle udbydere begrænser antallet af domæner (billige hjemmesider), du kan have på det pågældende webhotel. Nogle udbydere giver ubegrænset adgang på alle deres webhoteller, uanset prisen, mens andre begrænser mængden af domæner, og de frigiver typisk adgang til flere domæner, alt efter hvor professionelt og godt et webhotel, du vælger.
Så hvis du har planer om at oprette og drive mange forskellige, billige hjemmesider, så kan det i nogle tilfælde være problematisk, hvis du vælger et billigt webhotel.
- Trafik – Mængden af trafik (antal besøgende), som en billig webhosting kan modtage hver måned, er også begrænset hos nogle udbydere. Mængden af trafik bestemmes som oftest af, hvilken pakke du vælger at købe. Med andre ord, jo billigere webhotellet er, desto mindre trafik kan du modtage.
- Plads – Diskplads eller webplads er også bestemt af prisen på dit webhotel hos nogle udbydere. På samme måde som med trafikken vil du også her opleve, at du får mere plads, desto mere du betaler.
- Oprettelsesgebyr – De fleste udbydere af webhoteller pålægger typisk et oprettelsesgebyr, når du skal til at købe et webhotel. Problemet er bare, at prisen på oprettelse ikke reduceres, selv hvis du vælger et billigt webhotel.
Oprettelsesgebyret er derfor næsten altid det samme, hvad enten du vælger en professionel eller en billig hosting og/eller billig hjemmeside– på den måde får du mere valuta for pengene, når du vælger en professionel løsning.
Passer et billigt webhotel og en billig hjemmeside til mine behov?
Nu, da vi har gennemgået nogle af de forskellige fordele og ulemper ved en billig hosting, så skal du til at kigge lidt på dine behov. Hvad har du brug for i dit webhotel?
Er du meget teknisk anlagt, og har dermed behov for mere adgang til diverse, specifikke features, som en billig hosting ikke understøtter, eller skal du bare have en brugervenlig, lige-til, og dermed billig hosting?
Der er en del forskellige overvejelser, du kan gøre dig, før du finder frem til og vælger det helt rigtige webhotel.
Hvis du har en hjemmeside, som har rigtig mange besøgende, eller hvis du planlægger at lancere en hjemmeside, som kommer til at få mange besøgende, så er det en god idé at vælge et webhotel med meget eller ubegrænset mængder af trafik.
Nogle af udbyderne tilbyder dog som sagt også ubegrænset mængder af trafik på deres billige webhoteller. Husk at der også på mange webhoteller er mulighed for at spare lidt penge ved at gøre brug af en rabatkode, fx. kan du finde en Unoeuro rabatkode der 3 måneder gratis hosting, og en meebox rabatkode der giver 25% rabat.