Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Lav en blog – En komplet guide

Lav en blog og få et ansigt på internettet. I denne her artikel vil vi guide dig til hvordan du laver en blog. Inden vi går videre, så skal vi lige blive enige om, at der findes en masse mulighederne for at lave en gratis blog derude, men de fremstår på ingen måder lige så professionelle som det vi guider dig igennem nu, og er i den grad spild af tid.

Jeg har igennem tiden hjulpet en del venner og bekendte med, at konvertere fra de gratis blogs over på det, jeg viser dig i artiklen her. Og der er en tilfredshed på 100% med det system de kommer over på.

Vil du forsætter med at læse, så skal du allerede nu hoppe over hos UnoEuro, hvilket du kan gøre igennem det her link. Når du trykker på linket åbner der automatisk et nyt vindue så du kan læse guiden samtidigt med, at du i det andet vindue kan følge trinnene et af gangen.

UnoEuro er et webhotel, og det holder din hjemmeside online hele døgnet, alle årets 365 dage. Der findes faktisk mange andre webhoteller, men vi anbefaler at man bruger dem, fordi de leverer en meget stabil service, og har hamrende god support. Artiklen her er derfor bygget op omkring deres service.

Jeg var i store overvejelser om det skulle være en videoguide, men jeg synes selv, at det er rigtig besværligt at hoppe frem og tilbage mellem videoer og arbejde/skærm og jeg har derfor valgt, at lave en lækker guide fyldt med fyldestgørende billeder der matcher dit behov for, at lave en blog.

Når du er klikket dig over på UnoEuros hjemmeside ser det ud som på billedet nedenfor.

Søg efter et domæne til din blog

Find et domænenavn til din blog

Lav en blog med det rigtige domænenavn fra starten. Det er nemlig ikke nemt at skifte domænenavn senere.

Det første du skal gøre er, at finde dig et domænenavn. De fleste har allerede gjort sig nogen overvejelser om hvad domænet skal hedde og er derfor klar til at taste det ind i feltet med det samme. Domænenavnet er din hjemmeside adresse, det er altså det man skriver i browseren for at komme ind på din hjemmeside.

Jeg bestiller i guiden her en hjemmeside, der hedder hurtigegryn.dk og har derfor tastet det ind i feltet. Som du kan se på billedet nedenfor, er domænet ledigt og klar til registrering. Domænet koster omkring 55 kroner

Se om domænet er ledigt

Vælg størrelsen på dit webhotel – lav en blog på det mindste webhotel

Når du er færdig med at vælge et domæne, så skal du vælge et webhotel. Webhotellet holder din hjemmeside online, og er derfor en nødvendighed. Du behøver dog ikke vælge noget dyrt, dit nuværende behov er nemlig ikke ret stort, og når din hjemmeside senere bliver meget populær, så kan du altid opgradere til en større pakke. Den du skal vælge her koster 2,5 EUR (med moms) om måneden, hvilket svare til omkring 20 kroner. Det er den mindste pakke der tilbydes hos UnoEuro, og er samtidigt også noget af markedets billigste.

Vælge et webhotel til din blog

Nu skal du igennem nogle trin, hvor du udfylder dine oplysninger. Først skal du lige bekræfte dit domænenavn, som det ses på billedet lige her under. Det næste bliver, at du indtaster personlige oplysninger og kontrollere indholdet af kurven. Det tænker jeg ikke kræver den store forklaring, så derfor lader jeg billedet tale for sig selv. lav en blog

Indtast dine oplysninger

Stop dog op når du har trykket på ”opret UnoEuro konto”, nu får du nemlig mulighed for at indtaste en rabatkode, som giver rabat på dit webhotel. Du kan se hvor du skal indtaste den henne på billedet nedenfor. Men du skal selvfølgelig også have en rabatkode, og den har vi til dig lige her (Linket åbner i et nyt vindue). Nummer 2 billede herunder viser hvordan hvor du skal indtaste rabatkoden, og det næste billede derefter viser hvordan du får rabatkoden igennem linket.

Lav en blog med et rabatkode

lav en blog

Her finder du rabatkoden

Betaling

Lav en blog hvor den samlet pris for webhotel i 1 år, domænenavnet og oprettelsen er omkring 390kroner. For den pris er dit webhotel også online alle årets 365 dage hele døgnet rundt. Det synes jeg faktisk er ret billigt. Betalingen foregår som på billedet nedenfor, og jeg tænker ikke det kræver den store uddybning hvordan man gør her.

Indtast dine kortoplysninger

Umiddelbart efter betaling modtager du en mail fra UnoEuro, den indeholde dine oplysninger til webhotellet. Det er en privat mail, som du ikke skal dele med andre. Du skal også gemme den således, at du senere har oplysningerne, hvis du skulle få brug for dem senere. Den ser ud som på billedet nedenfor. Og selv om overskriften ikke er Lav en blog, så er du altid på rette kurs.

Mail bekræftelse fra UnoEuro

Lav en blog med aktivering hos DK-Hostmaster

Det her er et vigtigt sted, for man skal nemlig aktivere sit nyindkøbte domæne før det begynder at virke. Det sker på den måde, at der kommer en mail fra en 3. part der hedder DK-Hostmaster. Det er dem der administrerer alle .dk domæner. Du har købt og betalt domæne igennem UnoEuro, men det er altså DK-Hostmaster der administrerer din brug af det.

Mailen fra DK-hostmaster ser ud som på billedet nedenfor. Bemærk, at der godt kan gå en times tid inden mailen dukker op.

Aktiver dit domæne hos DK-hostmaster

Her kan du se dit brugernavn og din adgangskode til DK-Hostmaster. Det skal du bruge for at kunne bekræfte domænet. Du trykker på den store blå knap, hvor der står ”aktiver domæne”, og så kommer du over på DK-Hostmasters hjemmeside. Her indtaster du oplysningerne fra mailen som på billedet herunder

Log ind hos DK-Hostmaster

Når du er logget ind i DK-Hostmaster, så bliver du med det samme bedt om, at aktivere dit nye domæne. Du lander på siden som det ses på det første billede herunder, der skal du scrolle helt ned i bunden og så det ser ud som på det næste billede derunder. Når du har læst betingelserne, skal du bekræfte dem som vist på billede nummer 2 herunder. Når du har aktiveret dit domæne, så kan der gå optil 24 timer før det virker i din browser.

Bekræft regler og vilkår

Afkrydsfeltet og bekræft

Lav en blog i WordPress

WordPress er det mest anvendte CMS-system på nettet, og det er der en god grund til. Det er nemlig ualmindelig nemt at finde rundt i, og så er der rigtig mange Youtube guides, som fortæller brugerne hvordan de gør alverdens ting i det populære blog system.

Selvom jeg ser mig selv som en avanceret bruger af WordPress, så bruger jeg stadigvæk Youtube som guide, når jeg skal opnå nye ting som jeg ikke tidligere har prøvet.

Derfor er det også i denne her guide WordPress, der er anvendt som udgangspunkt for den blog vi er ved at lave.

Når vi skal lave en blog med WordPress så bruger vi et 1-kliks system, som nemt og smertefrit klare installationen for os. Du starter med at klikke på din konto oppe i højre hjørne, som på billedet nedenfor. Derefter klikke du på ”1 Click” som på det næste billede herunder.

Lav en blog - Kontrolpanel hos Unoeuro

Lav en blog med 1 kliks installation

Kontrolpanelet rummer egentlig mange ting, og det er også her du senere skal / kan oprette email adresser tilhørende det domæne du lige har købt. Lige nu er det dog installation af WordPress vi er i gang med. Det næste du skal er, at vælge CMS systemet. Du trykker simpelthen på valg under WordPress, som det ses på billedet nedenfor

Brug wordpress til din blog

Du kommer du til en ny side, og her er straks lidt mere at tage stilling til. Vi guider dig selvfølgelig igennem felterne som ses på billedet nedenfor.

Der er følgende felter, overskriften burde være lav en blog, men det er den desværre ikke:

  • Adresse (her menes internet adresse)
  • Tabel præfix
  • Slet eksisterende data
  • Administrator login
  • Password
  • Administrators email
  • Site name
  • Interface Language

Lad os tag et felt af gangen

Adresse
Der skal du blot vælge det domæne, som det skal installeres på. Da du temmelig sikkert er ny i hjemmeside verden, fordi du læser guiden her, så har du kun 1 domæne på siden, og skal derfor ikke tag stilling til det. Den er nemlig allerede valgt for dig.

Tabel præfix
Dette felt behøver du ikke udfylder, men du kan godt gøre det. Det giver øget sikkerhed i forbindelse med hackere. Du skal blot udfylde feltet med tilfælde ting fx 34gd91. Du kan også bare efterlade det tomt.

Slet data
Hvis du tidligere har forsøgt at installere noget på webhotellet, så skal du sætte et flueben her, ellers skal blot lade feltet være tomt. Der sker absolut intet ved, at sætte en flueben uanset ved.

Administrators login
Det er dit brugernavn i fremtiden. Du kan vælge dit navn, dog ikke æøå eller andre specialtegn. Du kan også bare vælge at bruge admin. Du kan ændre det navn, der fremgår på siden senere, men det er alligevel en god ide, at vælge et godt brugernavn her.

Password
Det bliver knyttet til det brugernavn som du vælger, og skal bruges til at logge ind i administrationsdelen af den blog du er ved at installere. Det er derfor vigtig, at du vælger noget du kan huske, men det er også vigtigt, at du vælger noget som ikke er nemt at gætte.

Administrators e-mail
Her skal du indtaste den e-mailadresse, som du ønsker at tilknytte brugernavnet. Den bruges oftest til at genskabe kodeordet, hvis man har glemt det, men der sendes også underretninger til den, når brugerne på bloggen vælger at kommentere indholdet. Det er derfor vigtigt, at du er omhyggelig med at skrive den korrekt.

Site name
Det er blot navnet på din nye blog, du kan ændre dit valg senere så er det er ikke så vigtigt.

Interface Language
Her vælger du om din nye hjemmeside skal være på dansk, eller et andet sprog. Hvis den henvender sig til danskere, så anbefaler jeg, at du vælger dansk. Det vil senere gøre det hele markant nemmere.

Når du har udfyldt alle felterne, så trykker du på installer, og nu siger du til systemet “Lav en blog”.

Oplysningerne wordpress skal bruge

Nu er installationen klar til at starte, men du skal endeligt bekræfte, at det er korrekt. Det gøres ved at trykke på den gule Accepter og install knap som ses på billedet nedenfor. Det næste billede i rækken viser blot, at installationen er i gang.

Acceptere og installer din blog

Unoeuro laver en blog

Så er det et billede tilbage, og det indikerer at installationen er færdig. Det betyder dog ikke, at du blot kan lukke den ned. Du skal gemme den URL, der giver adgang til administrationen af bloggen, den skal du nemlig bruge hver gang du skal ændre noget på din nye blog

Så er din hjemmeside klar

Lav en blog og tjen penge

Jeg tjener helt personligt en masse penge på mine blogs, og derfor ved jeg også hvad jeg taler om, både når jeg anbefaler hvilket webhotel man skal bruge, men også når jeg kan sige, at det på ingen måder er noget man kommer sovende til. Jeg vil anbefale, at man laver blog om noget man synes er spændende, og når man har fundet ud af alle de mange detaljer der ligger gemt i det, så kan man overveje, at lave den om så den begynder at tjene penge.

Hvis man starter med tanken om, at tjene penge på sin blog, så sker der alt for ofte det, at man løber surt i det. Det gør man helt simpelt fordi, der går længe inden man kan tjene penge på en hjemmeside. Det kræver en masse arbejde. Bruger man en indgangsvinkel hvor man synes det er spændende, at dele siden viden med andre på internettet, så løber man ikke sur i noget og man vil over tid få opbygget en række følgere og erfaringer, som senere bliver guld værd.

Med andre ord lav en blog og find inspiration i hverdagen.