Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Webshop løsning – Hvad skal du vælge?

Når du skal have lavet en webshop løsning, så kan din webshop blive opsat i flere forskellige systemer. Disse systemer har alle sammen forskellige funktioner, og hver enkelt system passer godt til bestemte typer af webshops. Valg af system afhænger af mange forskellige ting. Nogle har eksempelvis behov for at få et system, hvor man ikke selv skal stå for noget.

Hvad er den bedste webshop løsning?

Det er svært præcis at sige hvad der er den bedste webshop løsning, for det handler nemlig rigtig meget om behov og ønsker, hvis man er meget teknisk og sagtens kan klare alle de svære detaljer med installationen af et CMS system til håndteringen af webshoppen, så kan det sagtens være at den bedste webshop løsning er et af de gratis CMS systemer. Er man omvendt ikke klar til at håndtere den slags, så er det man kalder en hosted webshop løsning det bedste valg. Vi har både bud på hvad der er det bedste gratis CMS system, men også på hvad der er den bedste hosted webshop løsning.

Findes der en gratis webshop løsning

Der findes som udgangspunkt ikke noget i denne her verden der er gratis, i hvert fald ikke hvis der stilles krav til, at det også skal være super godt. Når det er sagt så findes der en mulighed for at gå en med gratis webshop løsning. Det sker igennem CMS systemer, og her er vores klare mening af Prestashop er det suverænt bedste system, men der findes også andre.

Hvis du vælger den gratis løsning, så er den alligevel ikke helt gratis, for man skal alligevel stadigvæk have et webhotel til at holde løsningen online. Udover webhotellet, så ender man tit med at skulle lave en masse tilkøb af moduler for at nå helt i mål med den løsning man ønsker sig. Så svaret er Ja der findes en gratis webshop løsning, men det er alligevel ikke helt gratis at komme i gang.

Har jeg mulighed for at få opsat min webshop, så jeg selv kan gå ind og tilføje produkter?

Ja, der er mulighed for at dem, du vælger til at lave din hjemmeside kan opsætte din hjemmeside sådan, at du selv kan gå ind og redigere den ved eksempelvis at tilføje nye produkter, lave varebeskrivelser eller lægge nyheder ind som tekst på din hjemmeside. For at dette kan lade sig gøre på den nemmeste måde, så kan du få lavet din hjemmeside i det, som hedder et CMS-system.

CMS står for content management system. Der findes en del forskellige af disse såkaldte ”Open Source”-systemer, som giver folk, der ikke har forstand på kodning og lignende mulighed for selv at redigere indholdet på deres hjemmeside. Dette er en smart løsning, hvis du har en webshop, som ofte får nye produkter, eller hvis du tit vil indsætte nyheder i form af tilbud eller lignende på din webshop.

Køb en billig webshop løsning

Hvis du vælger at gå med et CMS system, så vil du undervejs opdage at du stiller krav til det webhotel eller den VPS der holder din hjemmeside online. Det betyder også, at du hurtigt kommer til at vælge en løsning hvor prisen hurtigt overstiger de 299,- om måneden som fx. Dandomain tager for en komplet webshopløsning. Det er altså ikke sikkert det kan betale sig økonomisk at vælge en CMS løsning.

Er det vigtigt at få lavet SEO til sin webshop?

Det er af altafgørende betydning, at din webshop ligger godt i søgeresultaterne. Det er derfra, hvor du virkelig kan trække mange besøgende til og dermed også mange kunder. Der findes en hel del virksomheder, som tilbyder at lave en komplet løsning, hvor du får opsat din webshop professionelt, og hvor du samtidig også får lavet søgemaskineoptimering på din side, så du kan komme til at ligge højt i søgeresultaterne og dermed generere nogle flere salg og dermed højere omsætning.

Har jeg mulighed for at få lavet SEO samme sted, som jeg får opsat min webshop?

Der er rigtig mange virksomheder, som kan tilbyde dig en komplet webshop løsning, hvor du får lavet en fuld og færdig webshop med et godt design, og hvor du samtidig også får lavet søgemaskineoptimering, så din hjemmeside ligger godt i søgeresultaterne på Google. Derudover er der også et hav af forskellige virksomheder, som udelukkende arbejder med at hjælpe folk til at ligge godt i Googles søgeresultater.

Hvad koster det at få lavet en samlet og komplet webshop løsning?

Det afhænger af mange faktorer, men jeg vil alligevel forsøge at give en pris på en ikke standard løsning. Altså her hvor du for specielt designet webshoppen. Ikke alt det tekniske bagved webshoppen, men det der ligger foran som brugerne ser.

  • Design: 5.000 DKK – 10.000 DKK
  • Implementering af design: 5.000 DKK – 10.000 DKK
  • Hosted og komplet webshop løsning: fra 189 ,- DKK om måneden

En webshop løsning er en god idé for fysiske butikker

Hvis man allerede har en fysisk butik, og man godt kunne tænke sig at øge omsætningen i sin forretning, så kan en god mulighed være at åbne en webshop sideløbende med ens fysiske butik. Man skal nemlig huske på, at hvis man i forvejen har en fysisk butik, så har man alligevel varerne på lager. Det er meget lidt, der skal til, udover man skal anskaffe sig noget at sende varerne i. En webshop er en glimrende måde at skabe ekstra salg på, hvis man har en fysisk butik i forvejen.

Artiklen er opdateret d. 4 april 2018

Webshop løsning
  • Webshop løsning
4.9