Dette indlæg blev udgivet i Blog, Featured den af .

Test: Her er de bedste online backup tjenester

Vi har samlet nogle af de bedste backuptjenester, der er blandt de mest populære og mest sikre at bruge. Også for dig, der først lige skal have taget backup af dine filer nu.

Så hvad enten du har et stort bagkatalog af billeder fra de sidste mange år, der gør, at din computer starter langsomt op. Eller at du blot skal i gang med en vigtig opgave, du for alt i verden ikke må miste, så er der en tjeneste her for dig.

Men vi har ikke kun kunne fremhæve én, da tjenesterne også udbyder nogle forskellige tilbud. Så ud fra hvor mange filer, der ligger på ens computer, og hvor store de er, så er der forskellige tjenester til dem. Nogle mennesker sætter også meget pris på, at deres filer er beskyttet af nogle stramme prviatlivspolitikker, som de for eksempel er, når man vælger en tjeneste, hvis servere står i Europa.

Onlime – Test vinder og nettet bedste backup tjeneste

Onlime er en dansk udbyder af online og tilbyder automatisk backup. De tilbyder, ligesom Backblaze, også at man kan købe sig til ubegrænset plads. Men hvis man ikke har brug for så meget plads, så udbyder de også 5 GB gratis. Onlime er altså både for professionelle med mange filer, der har brug for ubegrænset plads, og for enkeltpersoner, der kun har brug for de 5 GB, som de kan få gratis.

Onlime har sine serverer i Norge, hvor der er meget stramme regler omkring privatlivspolitik. Så man kan vide sig mere sikker på, at ens filer ikke bliver misbrugt, hvis de er gemt her.

Et andet stort plus er, at deres kundeservice også er på dansk. Så hvis det er første gang, man skal gemme sine filer hos en backup tjeneste, så kan det være rart at vide, at man kan få hjælp, også hvis man ikke taler godt engelsk.

Besøg Onlime her og bestil backup i dag

Backup Bird

Backup Bird er en online backup tjeneste, der henvender sig bedst til enkeltpersoner eller firmaer, der skal have taget backup af servere. Det kan enten være til en web-virksomhed eller til en virksomheds egne servere.

Ligesom det kan være til en enkeltperson, der har brug for det til et hobbyprojekt. Man kan udover backup af sin server også tage backup af ens andre dokumenter og filer, så man har det hele samlet. Hos Backup Bird tager man manuel backup, fordi tjenesten ikke er lavet til at tage backup af en hel computer. Men nærmere et større web-projekt og anden data.

Backup Bird tilbyder at tjekke dine serveres forbindelser igennem, når du tager backup gennem dem. Det betyder, at de lynhurtigt kan lokalisere fejl i forbindelsen, hvis det skulle opstå. Så kan du hurtigere finde frem til fejlen, løse fejlen og få serverens forbindelse op og køre igen.

Backup Birds egne serverer står i Danmark. Så deres backup er hurtig og foregår inden for de danske love omkring privatlivspolitik. Ligesom hos Backblaze kan man hos Backup Bird få en 14 dages gratis prøveperiode af alle deres abonnementer. Uafhængigt af, om man kun har brug for backup af en enkel server, eller man har brug for plads til over 50 servere.

Besøg Backup Bird her og få backup med det samme

Backblaze

Backblaze tager automatisk backup af alle dine filer, når de bliver gemt på computeren. Backblaze har også ubegrænset plads. Så hvis man har rigtig mange filer på sin computer, så er Backblaze et godt valg.

Backblaze har en prøveperiode på 14 dage, der er gratis. Så hvis man leder efter en permanent gratis backup tjeneste til bestemte filer, så er det ikke Backblaze, man skal bruge. Men hvis man overvejer Backblaze, men gerne vil prøve det, inden man betaler, så kan man med fordel benytte prøveperioden.

Backblazes servere ligger i USA, men Backblaze er en af de mest sikre amerikanske backup tjenester. At serveren ligger langt væk, kan også få betydning på hastigheden af uploadingen af filer. Denne kan gå langsommere, fordi serveren er langt væk i forhold til Danmark. Backblaze henvender sig godt til virksomheder eller professionelle, der for eksempel skal uploade en eller flere servere eller store mapper med mange filer til en backup tjeneste.

Besøg backblaze her og bestil backup i dag

OneDrive

OneDrive er en smart løsning, når man allerede har Office-pakken med Word, Excel og Powerpoint. Her kommer OneDrive med 5 GB gratis. OneDrive er dog den eneste af de tjenester, der fremgår her, der ikke tager automatisk backup. Her skal man selv uploade en fil eller en mappe til OneDrive. Foretages der ændringer i filerne på OneDrive, så bliver de nye ændringer dog gemt automatisk.

OneDrive er altså god til dig, der har nogle specifikke filer, du gerne vil have taget backup af, men ikke vil have taget backup af hele din computer. OneDrive henvender sig altså bedst til enkeltpersonen, der også har resten af Office-pakken på sin computer, og som holder af at have sine tjenester samlet.

Besøg Onedrive her og bestil backup i dag

iCloud

iCloud har ligesom Onlime og OneDrive 5 GB gratis, hvilket er nok til en almen enkeltperson, der måske har en del filer og lidt billeder på computeren også. Men ICloud adskiller sig på den måde, at det kun er en tjeneste for Apple-produkter. Hvis man kun ejer Apple-produkter, det vil sige en Iphone, en Mac-computer og så videre, så er det dog rigtig smart, fordi ICloud kan synkronisere dine gemte filer på alle dine Apple-produkter. Det vil sige, at du for eksempel kan tilgå de filer, du har gemt på din computer fra din telefon.

Dog bliver de 5 GB hurtigt brugt op, når du både har din telefon, din computer og måske en Ipad eller en Apple-watch tilknyttet. Der er nemlig automatisk backup hos ICloud, så du kan ikke specifikt udvælge de filer, du gerne vil have gemt. Man kan dog opgradere mod betaling, hvis man ønsker det.

Besøg iCloud her og bestilt backup i dag

Hvilken online backup tjeneste skal man vælge?

Der er efterhånden mange udbydere, når det kommer til online backup, og de udbyder hver især en unik tjeneste afhængig af hvad og hvor meget, man har brug for at gemme online.

Flere og flere benytter sig også af at tage backup af deres filer så som dokumenter, billeder og servere. Dette, fordi de fleste har mange vigtige filer på deres computer, der ikke må blive væk. Eksempelvis hvis computeren bryder sammen eller bliver stjålet.

Men oftest er der også nogle ting, man skal være opmærksom på, når man skal vælge en backup tjeneste. Vi har derfor udarbejdet denne guide, hvori vi guider dig til det rette valg af backup. Vi har også lavet en test, hvor vi har fundet de bedste backuptjenester frem til dig.

Således kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke backuptjenester der vil fungere bedst til dig og det, du skal tage backup af.

Hvad er online backup?

Hvis du aldrig har taget backup af dine filer på computeren før, så er du måske lidt forvirret over, hvad det betyder. Online backup betyder, at du gemmer dine filer, som du har i din computer i en ”online sky”. Online backup er altså det modsatte af at tage offline backup. Som man for eksempel gør, når man lægger filer over på et USB-stik.

Når man tager online backup af sine filer, så kan man altså finde dem frem selvom man har mistet sin computer og sit USB-stik. Her har man blot brug for et login til en online backup tjeneste. En tjeneste man kan logge ind på fra alle computere alle steder. Meget belejligt, hvis du ikke er i nærheden af din egen computer eller ikke er hjemme.

Hvorfor er online backup vigtigt?

De fleste tænker at deres filer er sikre, når de ligger på computeren, hvor man ved præcis, hvor de er. Men en computer kan som så mange andre elektroniske apparater gå i stykker på et utal af måder.

Computeren kan blive tabt på gulvet. Man kan spilde sin morgenkaffe ud over den. Den kan blive stjålet. Den kan blive inficeret med en computervirus, og den kan smelte, hvis den ligger i et hus, der brænder. Det samme kan det USB-stik, der ligger i din taske eller i skrivebordsskuffen derhjemme.

Online backup skal altså ses som en ekstra sikring af ens filer, hvis uheldet skulle være ude. Og selvom man for eksempel ikke tænker, at billederne fra fødselsdagen sidste måned blev så gode, så bliver man ked af det, hvis de forsvinder. Her er det så bare vigtigt at finde de online backup tjenester, der er sikre at uploade ens filer til. Vi har samlet nogle af dem, der er mest populære og mest sikre at bruge som sin online backup tjeneste. Se testen længere nede.

Desuden er der også altid begrænset plads på en computer. Så hvis man gerne vil undgå at skulle slette nogle filer, så kan man tage backup af dem. For derefter have mere plads på sin computer, uden at filerne er væk for evigt. Desuden kan en fyldt computer sætte ydeevnen ned, så den bliver langsom. Hertil er online backup også genialt, da du kan lagre det her.

Hvad er automatisk backup?

Online backup kan både ske automatisk og manuelt. Hvis man har en tjeneste, der tager automatisk backup, så behøver man selv sagt ikke manuelt at tage backup.

Når man har gemt en ny fil på sin computer, hvad enten det er et dokument eller et billede, så kan man sætte den til at tage automatisk backup hver gang. På sin online backup kan man så trygt finde den igen.

Automatisk backup sikrer altså, at alle dine filer bliver gemt, så du i princippet kan restorere hele din computers indhold, også selv om computeren selv er gået i stykker.

Manuel backup betyder derimod, at man skal uploade filen til backup tjenesten, hver gang man vil have, at den bliver gemt online. Med manuel backup tager det lidt længere tid, men man har bedre overblik over, hvilke filer der bliver gemt online.

De tjenester, vi har fundet, er blandt de sikreste. Men man kan være ude for, at nogle tjenester opererer under nogle andre privatlivspolitikker end dem, vi er vant til i Europa, så det er endnu en ting at være opmærksom på.