Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .
tjen penge online

10 måder at tjene penge på nettet

At tjene penge på nettet kan være et godt supplement til lønnen fra sin arbejdsplads, og hvis man alligevel tilbringer mange timer foran computeren på ikke-produktive ting, kan man jo med fordel overveje at søge mulighederne for at arbejde med ting online, som på sigt kan give en nogle ekstra penge på kontoen – eller måske ligefrem overveje at gøre det til en levevej på sigt.

Herunder er der samlet 10 forskellige ting og måder, som man kan forsøge sig med.

Nogle af metoderne kræver at man kan forskellige ting i forvejen, men andre metoder kan du forsøge dig med uanset dit kompetenceniveau.

1. Lav en blog

At lave en blog er blevet utrolig populært. Også når det kommer til at tjene penge på nettet. Man kan forsøge at starte selvstændigt op, hvilket kan vise sig at være en udfordring, da mange store bloggere er tilmeldt et selskab som Bloggers Delight, som betaler dem for at skrive indlæg.

Typisk bliver man først tilbudt en kontrakt, når man har stor aktivitet på sin blog, og derfor kræver det at man rammer en god niche inden for blogging, som kan tiltrække en ny læserskare.

Der er i de forgangene år gået inflation i blogs om mode og mad, hvilket er et område det stort set er umuligt at blogge om (med succes), medmindre du er en kendt person i tabloidaviserne. Det vil sige, at det også handler om at vælge den rette og oplagte niche for en selv. Ikke sagt, at man skal holde sig fra mode og mad, men vide, at der er nogle nicher, som kræver ekstra arbejde og tålmodighed.

Hvis du har stor viden inden for gartneri og havearbejde, så kan du måske udnytte den viden til at vise folk flotte haver, og give dem en dybere indsigt i dit arbejde.

Spørg dig selv, hvad du interesserer dig for, og hvorfor det kunne være spændende for andre at læse om inden du starter op.

Tippet er indsendt af Ribemediehus.dk

2. Lav en webshop

Hvis du er god til at spotte trends i markedet, så kan det være et fornuftigt valg at starte en webshop. En succesfuld webshop kan hurtigt indbringe mange penge, og føre til en hel karriere.

Mange af de største virksomheder i verden startede som almindelige webshops, blandt andet internetgiganten Amazon.com, som oprindeligt startede som en bogforretning på nettet, men i dag er en af de største internetvirksomheder i verden.

Et af de nyeste eksempler på en af disse trends man kan kapitalisere på, i hvert fald på kort sigt, var fidgetspinners. De små legetøjsdimser blev populære i hele verden natten over, og der åbnede hurtigt en række webshops der solgte legetøjet, og tjente mange penge.

Man skal dog passe på med at få fyldte lagre, hvis man satser på en lignende trend som fidgetspinners, for de kommer hurtigt og går hurtigt af igen. Man risikerer derved at brænde inde med en formue i lagrer man ikke kan sælge, hvis man ikke er påpasselig.

Er man ikke så meget til det aspekt at have en lager og stå for logistikken, så dropshipping også en mulighed – hvilket du kan altså kan læse op på, hvis du gerne vil slipper for lageret, logistikken og hvad sig dertil hører.

Tippet er indsendt af Kasper fra Eaglemedia.dk

3. Lav en app

”Apps” er et nyt ord, som kom til med smartphonens stigende popularitet, da iPhonen blev lanceret. De små programmer til telefonen er en af de hurtigst voksende brancher, hvor stort set alle de største virksomheder i dag SKAL have en app for at være konkurrencedygtige på markedet.

Du kan derfor lave din egen app, og åbne et helt nyt marked eller revolutionere et gammelt, som set med Uber og Airbnb.

Der er stort set et uendeligt potentiale, såfremt du formår at ramme en niche, som ingen har bevæget sig i tidligere.

Det kræver selvfølgelig noget teknisk snilde, men det er heldigvis muligt at tilegne sig via diverse internetvideoer, og guides. Ellers er der ikke mange adgangsbarrierer, hvad denne branche angår – naturligvis afhængig af app’ens funktionskrav mv.

Tippet er indsendt af Martin fra Martinhegelund.dk

4. Benyt dig af affiliate marketing

Affiliate marketing er en måde at markedsføre et produkt eller en ydelse for et eksternt firma, hvor man så får en provision baseret på, hvor meget kunden har købt for – eller en fast provision for et lead.

Det fungerer eksempelvis ved, at du har en hjemmeside, hvor du skriver om et givent emne. Eksempelvis inden for sport. På din side kan du lægge henvisning til og promovere et betting firma, og hver gang der er en person der bruger et tilbud, eller opretter sig som bruger og indbetaler penge på siden, så vil du få eksempelvis 10% af det indbetalte beløb.

Som mange af de førnævnte ideer, er det optimalt at du finder et område eller en niche, hvor konkurrencen ikke er for stor. Især, hvis du er ny i gamet og ikke har de store midler til at gå all-in.

Det er svært at give et bud på, hvor mange penge man kan tjene, da det kommer an på hvor aktiv du er på hjemmesiden. Jo mere nyt indhold der er på siden, jo flere vil se din hjemmeside, og eventuelt købe nogle af partnerprodukterne. Det skal dog nævnes, at der i dag er mange, som lever af affiliate marketing.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om at tjene penge på affiliate marketing, kan du læse mere på Pengepanel.dk

5. Undervis med et webinar

Har du stor viden inde for et emne, så kan du oprette dit eget webinar. Et webinar er et online seminar, hvor man møder en foredragsholder direkte på nettet på sin computer, tablet eller andet. Endvidere er det muligt at spørge din foredragsholder gennem den side, hvor du skal lytte til personen.

Der vil altid være folk der efterspørger viden, særligt fra folk der ved hvad de taler om. Det kan være alt fra hvordan universet er skruet sammen til, hvordan man udfylder sin selvangivelse i skattemæssige sammenhænge.

Det kan nemlig være svært at læse sig frem til disse ting, og derfor kan det være rart, at få en pålidelig person med erfaring til at fortælle om det.

Disse seminarer på nettet behøver ikke at være flere timer lange, som mange kurser vi danskere kender. Et webinar kan vare helt ned til kun 30 minutter, og man behøver derfor ikke afsætte særlig lang tid til det.

Man kan både forsøge sig som selvstændig foredragsholder på nettet, men at være en del af en forening eller virksomhed er typisk en fordel.

Tippet er indset af Sasa Kovacevic fra Obsidian Digital

6. Opret en Youtubekanal

Man kan også vælge at gøre sin entre på YouTube, som er et af de største udstillingsvinduer på nettet. Nogle af de største Youtubere tjener flere millioner kroner om måneden, og kan være med til at sælge mange af de andre overstående idéer.

Kanalen kan handle om stort set alting. Mine børn kigger på alverdens forunderlige ting. Fx en helt almindelig familie der har fundet på at optage alting de laver. Det er lige fra at være i legeland, til at sætte bade Basin op og lave aftensmad.

Tippet er indsendt af Henrik Andersen fra henrikandersen.dk

7. Skriv en e-bog

Hvis man fortsætter i samme spor, så kan man også dele sin viden gennem det skrevne medie, bare uden alle omkostningerne ved at udgive en bog.

At skrive en e-bog har altså stort set ingen omkostninger, da det bare er en PDF fil, som man kan sælge. Derfor kan den hurtigt skrives i dit foretrukne skriveprogram, og derefter konvertere til PDF og sælge som man foretrækker.

Det kan være en god idé at sammensætte flere af overstående idéer, hvis man føler man er ekspert på et område. Eksempelvis kan man sælge webinars, have en blog, benytte sig af affiliate marketing på bloggen samt sælge sin e-bog på én og samme side.

På den måde giver man sig selv mest mulig chance for succes, i det man har bedre mulighed for at sælge et af sine produkter, hvis man har en større produktportefølje, som kan tilbyde sine nye kunder.

Tippet er indsendt af Goleaseit.dk

8. Udlej dit hjem på Airbnb

Hvis man har lyst, kan man også udleje sin bolig til andre mennesker, som enten mangler et sted at bo, eller ønsker at være turist i dit land.

Et par nætters udlejning kan stort set finansiere hele din husleje, i hvert fald herhjemme. Det er ikke unormalt at udleje sin lejlighed for 800 – 1200 kr. pr. nat i de store byer, så derfor kan man med nogle dages udlejning bo gratis. Eksempelvis via Airbnb.

Man skal dog tage højde for, at det ikke er alle der bruger dit hjem som du selv gør, og ikke behandler stedet ordentligt, så det er risikoen i at udleje sin bolig.

Indsendt af Kristoffer fra Rejsekris.dk

9. Vær freelancer

På nettet kan man også forsøge sig som freelancer, hvis man har et sæt kompetencer, som kan komme andre til gode.

Noget af det mest typiske freelancearbejde er forskellige former for grafisk arbejde, hvilket kunne være logoer, videoer eller andet materiale til andre virksomheder. Det kan dog også være inden for SEO og online marketing, som der er høj efterspørgsel på.

Disse ydelser kan nemt tilbydes på nettet, og ofte er der også folk der direkte efterspørger præcise opgaver, som du med disse kompetencer har mulighed for at løse for dem.

Indsendt af Foodoflife.dk

10. Stream på Twitch.tv

Er du gamer, så kan du overveje at gå ind i streaming-verdenen. De seneste år er flere og flere gået all-in på at streame computerspil. Der er folk verden over, som faktisk lever af at streame diverse computerspil og som på denne måde lever af deres hobby – som så også bliver til et fuldtidsarbejde eller en ekstra indkomst.

I dette community har du mulighed for at blive partner med Twitch og tjene penge online via subscribers, reklamepenge og – hvis du er rigtig god til spil og/eller bliver fulgt og set af en masse viewers – donationer. Du behøves ikke engang være professionel, men kan tjene gode penge på at ”udnytte” (på den gode måde) dine følgeskare, skabe værdigt content og levere god underholdning.

Og du kan også streame andet end bare spil. Folk streamer også deres kreative evner, musikproducering eller talk-shows på denne kanal.

Indsendt af Dit-kviklaan.dk