Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Dit webhotel er vigtigt for din SEO – se her hvorfor

Vil du gerne have trafik på din hjemmeside, og vil du gerne være det domæne, der bliver klikket flest gange på, ved du hvor vigtigt, det er at ligge øverst på den famøse første side, på søgemaskinen Google. Derfor er du også klar over, hvor vigtig SEO er, når det handler om at optimere synligheden af din hjemmeside. Ved du endnu ikke hvad SEO er, kan du læse mere om det her.

Så for at optimere din SEO, er det en god idé at vælge et webhotel, som ikke skader din rangering og dermed mindsker din chance for det eftertragtede klik. Da et webhotel primært er en opbevaring af data, som sikrer, at du overhovedet har en hjemmeside at fremvise, kunne man godt tro, at det ingen indflydelse har på SEO. Men det hér indspark er her for at fortælle dig, at det er langt fra sandheden.

Der er derfor nedenunder samlet tre elementer, du bør tage stilling til, når du vælger webhotel, hvis du vil optimere din SEO.

Hastighed er vigtigt

Det er desværre nærmest umuligt på forhånd at finde ud af, hvor hurtigt netop dit webhotel er. Derfor er det en god idé at undersøge markedet for webhoteller, hvor nogle kan være villige til at dele nogle tests fra deres eksisterende kunder, så du kan få en idé om, hvordan deres hastighed ligger i forhold til andre.

Hvis webhotel-udbyderen anvender servere, som er dedikerede til dig som kunde, er dette klart at foretrække, fordi både performance og hastighed vil være højere. Dermed vil din Google-rangering også få et betydeligt ryk op.

Vær sikker på dit webhotel

Som med alle andre onlineprodukter er det enormt vigtigt at sikre sin sikkerhed. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at der er installeret en effektiv firewall, der kan beskytte dig mod virus. Derudover er det godt at have en malware-software, som løbende vil være i stand til at scanne – og dermed beskytte dig.

Det optimerer dog ikke direkte din rangering at have styr på sikkerheden. Men skulle uheldet være ude, og du bliver hacket, således at din hjemmeside sender uhensigtsmæssigt indhold ud – det kunne være spam – så bliver rangeringen betydeligt dårligere.

Placeringens rolle

Din servers placering spiller en stor rolle for din SEO, men selvom Google udsender retningslinjer for deres SEO, vil de aldrig helt ud med, hvad de præcist vægter højt. Lidt har de dog lækket, og derfor er det sikkert, at landet, du har din server i, betyder noget for rangeringen.

Hvis din hjemmeside hostes i det land, hvor du ønsker at rangere højt, så vil du opleve, at det har en stor succes for din visning. Det kan have noget at gøre med, at din hjemmeside vil have en høj relevans for vedkommende, der søger.

Hvorom alting er, så vil kravene for en god SEO, ifølge Google, for nu være hemmelige, og de nævnte elementer er blot få ud af mange krav, der stilles til din SEO-optimering. Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvad der ellers rører sig, når det kommer til at styrke din SEO, og sammen med det korrekte Webhotel vil din SEO derfor være optimal.

Så hvis du vil være sikker på at opfylde nogle af de mange krav, som søgemaskinen har til sin rangering af indhold, så er det korrekte valg af webhotel det perfekte sted at starte.