Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Drop hosting af egne systemer – find i stedet Cloud-løsninger

I dag er der mange større firmaer, der selv står for at hoste de systemer, de bruger. For mange virker det som en mere sikker løsning, da et nedbrud dermed hurtigt kan lokaliseres af en ansat IT-ansvarlig.

Det er dog ikke noget, der er med til at bidrage til, at det er den rette løsning for alle. Faktisk kan der være op til flere fordele forbundet med at flytte til én eller flere Cloud-løsninger i stedet for, hvilket der også er flere og flere virksomheder, der vælger at gøre i stedet for.

En stor del af de systemer, der i dag bruges i en lang række af de danske virksomheder kan i dag findes som Cloud, så det ikke er nødvendigt at bruge ressourcer på at hoste alle de brugte systemer selv. Det er dog ikke alle, der er helt så åbne over for, at skulle flytte fra deres egne servere og over i en Cloud-løsning.

Det skyldes typisk, at de føler, at det hele fungerer fint som det står til lige nu og det dertil også er noget, der kommer til at kræve en del, da der er mange data osv., der skal flyttes.

Der kan være mange penge at spare ved at flytte til Cloud

Den primære årsag til, at det er en god idé, at du flytter dine systemer over i Cloud i stedet for at hoste dem på egen hånd er, at det typisk er en meget billigere løsning. Derfor er der også penge at spare ved at flytte.

Det er typisk også dét, der er incitament for, at de fleste virksomheder vælger at flytte deres systemer fra egne servere og over i en ny Cloud-løsning. Det er med garanti også som følge af dette, at du selv er begyndt at undersøge mulighederne.

Ovenstående er noget, der gør sig gældende for stort set alle systemer. Det kan være alt lige fra at skulle flytte alt Office-pakken fra egne, fysiske servere og over på Microsofts’ Cloud-pakke, så der ikke længere skal bruges penge på at drifte tunge servere til opbevaring af Word-, Excel- samt PowerPoint-filer.

Men det kan dog også sagtens være en fordel at lægge et systemet til rejseafregning i Cloud – ikke blot fordi det kan spare virksomheden for penge, men også fordi det vil blive markant nemmere for alle de involverede parter at skulle tilgå dataene i systemet.

Cloud-løsninger er fremtiden

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Cloud er fremtiden. Der er mange, der allerede har set dette, men det er dog ikke alle virksomheder, der har været helt så omstillingsparate. Der er dog flere og flere virksomheder, der begynder at foretage skiftet.

Det er særligt noget, der er aktuelt i forhold til håndtering af dokumenter, Excel-ark og e-mails. Det er en stor del af enhver virksomhed og derfor er det også essentielt, at de altid kan tilgås – og det kan de, hvis de ligger i skyen. Andre systemer er dog også på vej i Cloud-versioner, så de blot kan tilgås via en browser.