Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Fibernet giver dig lynhurtig internetadgang

Hvis du har hørt ordet fibernet, når man snakker omkring internettet og især internet i hjemmet, så ved du også, at det for mange i dag er et populært valg.

Fibernet, også kaldet optisk fiber, er en måde, hvorpå vi kan sende data. Ordet fiber kommer fra det faktum, at der er en masse utroligt tynde lysledere i et fiberoptisk kabel. I modsætning til det traditionelle internet, hvor man sender elektroniske signaler, så sender man her sine data med lys.

Det er selvfølgelig sjældent helt så simpelt, men det er den basale forskel på det internet, som du måske kender i dag, og så det fiberoptiske net, som lige så stille er ved at vinde frem. Men hvorfor så vælge fibernet?

Nu går det stærkt

Ingen kan lide langsomt internet – det kan vi nok alle genkende! Det er netop her, at fibernettet er smart. Når vi, som tidligere nævnt, sender data med lys, så vil vi have muligheder for at transmittere data ekstremt hurtigt, ja op til lysets hastighed!

Det betyder, at der reelt set kan være så minimal en forsinkelse på dit netværk, at det nærmest ikke er til at føle. Med hastigheder, som kan komme helt op til 1 Gbit per sekund, eller 1000 Mbit, så kommer du lige pludselig til at have adgang til alle dine yndlingssider hurtigere end nogensinde før. Priser på fibernet afhænger af disse forskellige hastigheder.

Få mere plads på internettet, når alle surfer

Det traditionelle bredbånd kan ofte forstås som en vej. På den vej er der ikke altid bredt nok til, at alle bilerne kan køre side om side. På et tidspunkt må man altså ligge sig bag andre biler, og så er der kø.

Dette er dog ikke tilfældet med fibernet. Selvom de små lysledere ikke er tykkere end et menneskehår, så har de muligheden for at lede utroligt meget lys. Og når de leder meget lys, ja så leder de også mange data!

Det gør altså, at det der med at ”holde i kø” på nettet, fordi rumboen streamer, eller fordi familien alle skal sidde og spille på nettet kommer til at stoppe. I stedet kommer I til at ramme lynhurtige hastigheder, som kan nydes af mange mennesker på sammen gang. Det gælder altså også, hvis der skulle komme gæster!

Få symmetriske internet med fiberoptisk forbindelse

Det at have et symmetrisk netværk er meget simpelt – det betyder, at du uploader lige så hurtigt, som du downloader.

Fibernet har netop denne egenskab. Det er smart, fordi det at være hurtig på nettet ikke bare handler om at hente informationer hurtigt. Du vil jo også gerne kunne sende noget tilbage igen så hurtigt som muligt!

Med fibernet, så kan billeder og videoer uploades lige så hurtigt, som de kan hentes ned igen. Derudover kan de vigtige chatbeskeder endeligt blive sendt med den hastighed, som står på din aftale med internetselskabet.

Gør boligen mere værd

Med så mange af disse fordele, så er det forståeligt nok, hvorfor mange i dag vælger fibernet. Men hvad nu, hvis man ikke selv har brug for de lynhurtige hastigheder?

Ja det er nok ikke god nok en undskyldning. Mange danskere, som er på udkig efter boliger, vil nemlig rigtigt gerne have fibernet, og de er villige til at betale.

Det betyder altså, at installationen af fibernet også er en vigtig faktor i din boligs pris. Ved at få opsat disse fiberoptiske forbindelser, så kan du altså få mere for din bolig, hvis den en dag kan sælges. Det kan blive til en god sum penge, og dermed er fibernet også lidt en investering.