Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Guide til at beskytte din virksomhed mod hackere

Virksomheder har meget at tabe, når det gælder datasikkerhed. Hackere kan få adgang til virksomhedens filer på en række forskellige måder, herunder phishing-angreb, som udnytter intetanende medarbejdere. Der er dog også en række måder, hvorpå virksomheder kan beskytte sig mod sådanne angreb. Her er otte trin, der kan hjælpe dig med at beskytte dig mod hackere og holde din virksomheds data sikre!

Undervis dine medarbejdere om phishing-angreb.

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte din virksomhed mod hackere, er at uddanne dine medarbejdere om phishing-angreb og om, hvordan du opdager dem. Phishing-e-mails er en almindelig måde for hackere at få adgang til virksomhedsdata på, og de er ofte rettet mod intetanende medarbejdere, som måske ikke er opmærksomme på farerne. Ved at oplyse dine medarbejdere om phishing-svindel kan du hjælpe dem med at undgå at blive ofre for sådanne angreb.

 

Hvis du modtager en mistænkelig e-mail, skal du videresende den til din it-afdeling eller dit sikkerhedsteam, så de kan undersøge den. Du må ikke åbne vedhæftede filer eller klikke på links i e-mailen, hvis du har mistanke om, at der kan være tale om et phishingforsøg.

Nogle røde flag for, at en e-mail kan være en phishing-svindel omfatter stavefejl, grammatiske fejl eller mærkelige afsenderadresser. Hvis en e-mail ser mistænkelig ud, er det bedre at være forsigtig og sende den videre til din it-afdeling eller dit sikkerhedsteam med henblik på undersøgelse.

 

Installer anti-fishing-software.

En anden måde at beskytte din virksomhed mod phishing-angreb på er at installere antiphishing-software. Denne type software kan hjælpe med at blokere phishing-e-mails fra at nå frem til dine medarbejderes indbakker og kan også yde yderligere beskyttelse mod andre typer malware.

 

Sørg for, at dit websted er sikkert.

Hvis du har et websted til din virksomhed, er det vigtigt at sikre, at det er sikkert mod angreb fra hackere. Dette omfatter bl.a. at sikre, at al software og plugins er opdaterede.

Hvis du har en fysisk forretning er det også vigtigt at din butiksindretning er sikker. Det kan f.eks. være at hovedcomputeren er gemt væk omme bagved eller inde i et omklædningsskab, så den ikke står fremme. Og husk at lave stærke kodeord!

Gem ikke følsomme data på din computer.

Hvis du har følsomme data, som du skal gemme, er det vigtigt, at du ikke gemmer dem på din computer. Overvej i stedet at bruge en ekstern harddisk eller en passwordbeskyttet cloudlagringstjeneste.

 

Kryptering af dine data.

En anden måde at beskytte dine følsomme data på er ved at kryptere dem. Det betyder, at selv hvis hackere skulle få adgang til dine filer, vil de ikke kunne læse oplysningerne, medmindre de har krypteringsnøglen.

 

Sikkerhedskopier dine data regelmæssigt.

Det er også vigtigt at tage backup af dine data regelmæssigt i tilfælde af uforudsete hændelser som f.eks. et hackerangreb eller en naturkatastrofe. Ved at have sikkerhedskopier af dine data kan du sikre, at du altid vil være i stand til at få adgang til dine filer, selv hvis det værste skulle ske.

 

Dette er blot nogle få af de skridt, du kan tage for at beskytte din virksomhed mod hackere. Ved at tage forholdsregler og være opmærksom på farerne kan du være med til at holde din virksomheds data sikre mod angribere.