Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Guide til køb af domæne: Disse 5 ting skal du være opmærksom på

Driver du en virksomhed, eller skal du i gang med at drive forretning, så kender du sikkert allerede nu til vigtigheden af at have en hjemmeside. Det gælder, uanset om du skal sælge ting via en webshop eller ej. Langt de fleste mennesker finder nemlig alt det, de skal bruge, på nettet, og det betyder, at mennesker i dag i langt højere grad end tidligere går på jagt efter relevante varer, produkter, ydelser og leverandører via internettet.

Derfor er det også vigtigt, at du er tilgængelig på nettet, og at du som minimum har en flot hjemmeside, der fortæller noget om jeres firma, hvem I er, hvad jeres historie er, og hvilke ydelser eller varer I kan tilbyde jeres kunder. Dermed er der en meget større sandsynlighed for at få en kunde i nettet.

Og for at få etableret en hjemmeside, skal du først og fremmest have anskaffet dig et domæne, hvilket kan være noget af en jungle at komme igennem, når man ikke er vant til det. Vi har derfor lavet denne lille guide med de 5 vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du køber domæne.

1. Det rette nævn til din side

Når du skal lave en hjemmeside, skal du selvfølgelig bruge et navn til hjemmesiden – og dermed også til domænet. Det vil ofte være dit firmanavn. Hvis du er helt i startfasen, og dermed ikke har et firmanavn endnu, handler det om at være kreativ og opfindsom, så du kan finde på et lige dele catchy, ørehængende og lækkert navn. Navnet skal jo netop knytte en masse brandværdi til dit firma, og derfor må du ikke gå på kompromis.

Derudover er det vigtigt, at du tænker navnet godt igennem fra starten, for hvis du pludselig skal skifte navn, vil du også skulle skifte domænenavn – og det kan din brandværdi altså godt lide et lille knæk over.

Du kan i øvrigt gå ind og se, hvilke domæner, der er ledige, så du har styr på det fra starten.

2. Skal ejer-informationerne for domænet være offentligt tilgængelige eller ej?

Du vælger selv, om du gerne vil have navn og adresse gjort offentlige, eller om disse oplysninger skal være anonyme. Er de offentlige, kan andre finde dem på en liste over ejere af hjemmesider.

Hvis du gerne vil have, at ejer-oplysningerne skal være hemmelige, kan det være en god idé at registrere dit navn og adresse som beskyttede hos kommunen. På den måde vil oplysningerne bag domænet også blive anonymt.

3. Betal de årlige kontingenter til tiden

Du skal naturligvis betale for at have et domæne, og dette sker ved årlige betalinger til udbyderne. Køb domæne og betal enten for en årrække forud eller betal hvert år.

Det er alfa og omega, at du sørger for at overholde disse betalinger. Konsekvensen af at misligholde er nemlig, at hjemmesiden ikke bliver fornyet, og dermed kan dine kunder ikke finde din hjemmeside. Husk derfor endelig at tilmelde betalingen PBS, så du ikke risikerer, at hjemmesiden ikke fornyes, blot fordi du har glemt en betaling.

4. Flere domæner

Tro det eller ej – men det kan faktisk være en god idé at købe flere domæner til samme virksomhed, herunder også at købe domænenavne med de stavefejl, du kan forestille dig, at dine kunder potentielt ville kunne komme til at taste, når de leder efter dit firma.

Det kan også være en god idé som minimum at købe et .dk og et .com domæne, så du ikke risikerer, at andre køber domænenavne med dit navn, men en anden endelse. Her kan du i øvrigt få de forskellige domæner til at viderestille kunderne til det primære domæne.

5. Overvejelser om brug af webhotel til domænet

Når du opretter en hjemmeside og i samme forbindelse køber et domænenavn, har du også bruge for et webhotel for at nå i mål. Ved køb af domæne har du nemlig kun sikret dig navnet på hjemmesideadressen, men du kan ikke lægge noget ind på domænet uden et webhotel.
Et webhotel hoster nemlig det indhold, du gerne vil have under domænenavnet og gør det muligt for dig reelt at skabe hjemmesiden og indholdet herunder.