Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .
IP-adresse

Skal du absolut bruge et webhotel?

Når du laver en hjemmeside, skal den også være et eller andet sted i det såkaldte cyberspace. Cyberspace kan godt være et forvirrende begreb. Det dækker over ikke-håndgribelige ting. Vi har en forestilling om at der eksisterer en slags æter, en flygtig virtuel verden fyldt energi. Mennesket har altid elsket begrebet æter. Begrebet stammer fra det antikke Grækenland. Cyberspace er nutidens version af æter.
Men sådan er det faktisk ikke. Information kan koges ned til data. Når du har en webside består den af data. Disse data er gemt i digital form, dvs. elektriske on og off signaler. De flotte billeder og videoclips du ser på en webside består i bunden af on og off signaler. Disse signaler udtrykkes i et binært talsystem med rækker a 1 og 0 tal.
Men der er intet æterisk ved det. Disse data skal gemmes på noget så banalt og håndgribeligt som en Webserver.
Et webhotel er sådan set ikke andet end en service kaldt webhosting på udbyderens webserver. Sådan set, har du under alle omstændigheder brug for et webhotel.
Og så måske alligevel ikke.

Fordele og ulemper med gratis hjemmesider

De fleste af os har i dag en hjemmeside. Som privatperson kan du oftest nøjes med en blog. Men hvis du en virksomhed, kommer du sjældent udenom en dedikeret hjemmeside.
Hjemmesider findes i alle slags kategorier og prisklasser. Der er et utal af tilbud om gratis hjemmesider. Det er ganske udmærket at man kan få en hjemmeside gratis. Men der er stor forskel på gratis hjemmesider. Når du fx opretter en gratis hjemmeside i Google, kan lave en flot hjemmeside ud fra skabeloner. Du kan også kode den selv, fra bunden.

Men hvis du har brug for dit eget domænenavn, er det ikke længere gratis. Hvis potentielle kunder skal finde din hjemmeside på Google under navnet for din virksomhed, er det en anden boldgade.

Totalløsninger, inklusive webhosting

I så fald får du brug for at registrere dit domænenavn og et webhotel. Eller du vælger en god totalløsning. Lav en ny hjemmeside hos en virksomhed der tilbyder totalløsninger. De vil tage sig af alt det løse med registreringer og webserver.
Det kan selvfølgelig ikke være gratis, når en virksomhed tager sig af alt det administrative.  Men det kan sagtens være den bedste løsning for dig. Lav en hjemmeside hos Bricksite, i første omgang helt gratis. Du kan bruge deres skabeloner og udfolde din kreativitet uden at det koster dig en rød reje. Du kan endda bruge denne hemmeside privat. Har du brug for din egen domæne, kan du købe en skræddersyet totalløsning. Så er webhotellet inkluderet.