Dette indlæg blev udgivet i Blog, Featured den af .

Tjen penge online med din blog

Når man har en blog eller en hjemmeside, så er der flere forskellige modeller til at tjene penge med den.

De fleste, som ikke ved ret meget om onlineverdenen, tror at banner annoncering er det man kan tjene penge på, men her tager rigtig mange fejl.

Affiliate marketing

Hvis vi lige starter med at se gif animationen / videoen nedenfor, der meget flot beskriver hvordan affiliate fungerer.

Det er egentlig meget simpelt, og når man er inde i tankegangen om, at man kan linke til forskellige butikker og tjene penge på sine henvisninger. Så begynder det at være sjovt og anbefale produkter til læserne.

Det er selvfølgelig reklame, og skal tydeligt markeres som det, ellers bryder man både med moralen, men også med markedsføringsloven, og den skal man ikke på kant med.

Lad os prøve med et håndgribeligt eksempel. Det kunne være, at man drev en blog der bl.a. Skrev om Chanel tasker, og man har altså derfor en masse trafik til netop disse emner.

Nu har du mulighed for at henvise kunderne til de butikker hvor det er muligt at købe taskerne. MEN, det er selvfølgelig en forudsætning, at du kan finde en butik via et affiliatenetværk som tilbyder dem, ellers er der ingen penge at tjene på det.

Adsense er en god mulighed

Hvis man er havnet i en situation, hvor det ikke er muligt at finde en butik via de mange affiliatenetværk, så findes der en anden mulighed for alligevel at tjene penge på den gode trafik.

Du har måske lagt mærke til, at der nogle gange er reklame, som følger efter dig rundt omkring på nettet. Hvis du har det, så er det temmelig sikkert Googles Adsense, som har fået sat en cookie på din computer.

Hvis du har oplevet, at reklamerne jagter dig, efter at du har set et produkt i en butik, men endnu ikke fået købt det. Så ved du også hvor magtfuld en markedsføringsmekanisme det er, når produkter man har vist interesse for løbende dukker op igen og igen.

For at sammenligne det med noget de fleste kender, så har du måske være i Ikea. Og er der nogen der mestre denne her disciplin, så er det om nogen Ikea. De har naturligt ikke reklamer rundt omkring på nettet, fordi du går ind i en af deres butikker. Men de kan noget i butikken, som minder utrolig meget om det. Lige så snart du kommer ind, så ligger der det, jeg kalder hverdagsvarer, til en rigtig lav pris.

Man tænker, det kunne vi måske godt bruge, men det var ikke derfor vi kom og går videre. Lidt senere i butikken møder man det samme produkt igen, og nu rykker det ved dit behov igen. Du er måske ikke klar til at købe så du går videre. Lige inden du når til kassen, så kommer de engang til, og nu mangler du det bare helt vildt, fordi Ikea har skubbet til dit behov over flere gange, i løbet af dit besøg.

Det er nøjagtigt det samme Google remarketing kan gøre, og det kan de gøre igennem deres Adsense. Og du har altså mulighed for at implementere de her reklamer på din blog eller hjemmeside, og dermed nyde godt af, at nogle vælger at klikke på reklamerne for at vende tilbage til butikken og købe varen.

Adsense, giver i de fleste sammenhæng et dårligere afkast til hjemmesideejeren end affiliate delen gør, og det er derfor at foretrække, hvis det er muligt. Lige under overskriften ses et eksempel på en Adsense reklame, og det er jo lidt tydeligt ud fra den, at jeg har haft kigget på SEO software på nettet fornyeligt.