Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Vigtigheden af en mobilvenlig hjemmeside og hastigheden

I dag er der flere og flere af os danskere, som vælger at bruge vores telefoner til at gå på nettet. Vi har dem med os overalt, og de er nemme at hive frem, når vi skal til at lede på internettet.

Men nogle gange kan det føles som om, at telefonen simpelthen ikke har den hastighed, som vi er vant til fra computeren. Og det er såmænd ikke fordi, at telefonens komponenter ikke kan følge med. Hvad er det så for nogle faktorer, som spiller ind, når det kommer til din telefons hastighed på internettet?

Er hjemmesiden mobilvenlig?

Du kender det garanteret – du skal ind på en hjemmeside, og den er helt umulig at navigere i. Der er langt mellem knapperne, du skal zoome ind og ud, og det kan føles forfærdeligt at surfe på.

Netop dette problem opstår, fordi siden ikke er mobilvenlig! En mobilvenlig hjemmeside er, kort sagt, en hjemmeside, som er tilpasset mobiltelefoner.

Sider, der passer til mobiltelefoner, vil på den måde være funktionelt ens med den oprindelige hjemmeside, hvor du vil kunne få den samme funktionalitet. Ofte vil det være layoutet, som er ændret – knapperne er tættere på hinanden og ting som menuer og billeder vil være optimeret til at køre over de ofte lavere internethastigheder, som man normalt har på en telefon.

Så en dårlig oplevelse på en hjemmeside er ikke nødvendigvis pga. din forbindelse, men kan nemt være, fordi siden ikke er optimeret til mobiler, men det kan også være, fordi siden ikke har en ordentlig webhost – eller begge dele.

Har du en ordentlig forbindelse på mobilen?

I dagens Danmark findes der et hav af forskellige telefonabonnementer, og det er let at finde et helt billig mobilabonnement og et rigtigt dyrt et. Det er sjældent prisen, som bestemmer hastigheden – det er udbyderen og deres dækning. Og denne hastighed har selvfølgelig også noget at gøre med oplevelsen på de hjemmesider du besøger – det er frustrerende og vente flere sekunder, fordi din egen forbindelse simpelthen bare ikke er tilstrækkelig.

Bor du i et område, hvor 4G-dækningen er dårlig, så vil du ikke kunne nå de allerhurtigste hastigheder, som kommer med 4G-teknologi. Dette bliver selvfølgelig kun forværret i områder med få mennesker – her vil dækningen på selv da langsomme forbindelser være dårlig.

Samtidig er det heller ikke alle netværker, som bruger 4G-teknologien. Så kan du altså aldrig helt komme op at ringe på de lynhurtige hastigheder, som mange af os gerne vil have.

Hvad kører ellers på din telefon i øjeblikket?

Du ved med sikkerhed, at smartphones’ hastigheder bliver påvirket af, hvor meget, som arbejder på telefonen. Der bliver brugt flere ressourcer af flere programmer, og det sænker simpelthen farten – dette gælder også, til dels, for internethastighederne.

For mange applikationer, som vi har på vores smartphones, kører i dag i baggrunden. Og rigtigt mange af dem bruger internettet, mens de kører i baggrunden, så de hele tiden er opdaterede.

Netop dette gør, at du kan komme til at have en hel masse apps kørende, og når de alle vil bruge internetforbindelsen på din smartphone, så skaber det altså trafik på din ende.

Kombiner så dette med eksempelvis at være i et område, hvor rigtigt mange menneske er forbundet til samme netværk, og så kan man pludseligt se flaskehalsen forme sig.

Der er altså mange faktorer, som spiller ind, når det kommer til oplevelsen på hjemmesider via mobilen og din forbindelse – og de står sjældent alene!