Vil du være selvstændig?

Drømmer du om at blive selvstændig med egen virksomhed? Så har vi en god nyhed – du kan komme i gang med din forretning inden for ganske få dage. I dag kan du nemlig oprette din virksomhed online, og få samme kvalitet og sikkerhed, som hvis du bruger en advokat eller revisor. Det er ikke bare hurtigere og nemmere for dig at gøre det online, det er også langt billigere. Faktisk koster det kun en brøkdel af, hvad en traditionel advokat tager i timen.

Tre gode grunde til at vælge enkeltmandsvirksomheden

Der kan være mange årsager til at vælge enkeltmandsvirksomheden til at danne rammerne for ens forretning. Her lister vi tre klassiske årsager til, at folk vælger enkeltmandsvirksomheden:

1.    Intet krav om kapital

Du kan starte din virksomhed i dag uden en større opsparing. Du skal derfor kun betale for selve virksomheden, hvilket her vil sige virksomhedsdokumenter og registrering. Hos LegalDesk.dk kan du oprette en enkeltmandsvirksomhed for kun 699 kr. Denne pris er inklusiv dokumenter, registrering og CVR.

2.    Ingen bestyrelse eller direktion

Du bestemmer, ene og alene. Det betyder dog også, at hvis du skal have en medarbejder til at handle på vegne af virksomheden, skal du give vedkommende en fuldmagt. Det er nemlig kun ejeren, der kan handle på vegne af- og træffe beslutning omkring virksomheden. Desuden skal du også være opmærksom på, at du som ejer hæfter ubegrænset for alle økonomiske forpligtelser, som din virksomhed måtte have. Det betyder, at hvis eventuelle kreditorer ikke kan få betaling fra din virksomhed, kan de gøre udlæg i din private formue, såsom dit hus eller bil.

3.    Intet krav om årsregnskab

Der skal dog udarbejdes et skatteregnskab årligt for virksomheden. Desuden er det et lovkrav, at der til hver en tid bogføres i overensstemmelse med bogføringslovens bestemmelser. Som ejer af enkeltmandsvirksomheden kan du i princippet selv vælge på hvilken måde virksomheden skal beskattes. Dog er det typisk noget, der kræver en revisor før der kan skiftes til en anden skatteordning.

Opret en enkeltmandsvirksomhed her

Sådan gør du

Når du skal oprette din enkeltmandsvirksomhed online, kan du gøre det flere steder. Blandt de billigste på markedet finder du dog LegalDesk.dk, som tilbyder en lang række juridiske dokumenter til private og erhvervskunder.

Du skal blot udfylde den formular, du finder på siden – det tager typisk 15 minutter. Så skal du betale for dine dokumenter, hvorefter du straks du modtager dem. Dokumenter til oprettelse af virksomheder kan underskrives med NemID. Nemt og bekvemt.