Dette indlæg blev udgivet i Blog den af .

Webhotel til WordPress hjemmeside

Når man har bestemt sig for at benytte WordPress som CMS til sin hjemmeside, så skal man have købt et webhotel. Dette går også under navnet webhosting. Grunden til at man skal have et webhotel, når man bruger WordPress, er forholdsvist simpel. Webhotellet er til, for at gæster kan besøge din hjemmeside, og derfor er det vigtigt, at dette hotel har åbent hele tiden.

Dette kan man principielt gøre selv, men det vil kræve, at du skal holde “hotellet” kørende på egen hånd med egne servere, hvilket er meget vanskeligt. Derfor findes der mange udbydere af webhoteller, som hver især er forskellige. I henhold til WordPress, så tilbyder de mange udbydere en 1-kliks installation af WordPress, som gør det ekstra nemt for dig at starte med hjemmesideprojektet.

Find det rigtige webhotel til din WordPress hjemmeside

Det første man skal overveje omkring en WordPress side er domænenavnet. Altså navnet på hjemmesiden. Her skal man tjekke op på om netop det domænenavn, som man har i tankerne, er ledigt. Hvis du ønsker et domænenavn, der slutter på .dk, så kan du tjekke om det pågældende domænenavn er ledigt ved DK Hostmaster. DK hostmaster administrerer alle domænenavne, der ender på .dk. Herefter kan du købe det pågældende domænenavn ved en af de mange udbydere, og mange vælger at samle det hele i en pakke sammen med webhotel.

 

Når domænenavnet er på plads, så skal man have valgt et webhotel til hjemmesiden. Her skelnes der mellem forskellige størrelser på webhoteller – Alt afhængigt af mængden af gæster på hjemmesiden. Generelt bør webhotellet ikke være være stort, da en ny WordPress hjemmeside ofte ikke har mange gæster. Huskereglen er dog: Des flere gæster, des større hotel kræves der. Man skal ikke være bange for at vælge et for lille webhotel, da dette kan opgraderes undervejs. Når webhotel og domæne er på plads, så er man klar til at gå i gang.

Kom i gang med en WordPress hjemmeside

De fleste udbydere af webhoteller tilbyder en 1-kliks installation, hvor man ved et enkelt klik kan få WordPress CMS på sin hjemmeside. Det er en hurtig og nem løsning, som de fleste kan gøre på egen hånd. Når dette er gjort, så står man med en tom hjemmeside. Denne skal selvfølgeligt designes efter planen, og her er WordPress en super smart løsning. Der findes et utal af forskellige temaer, som man kan implementere på sin hjemmeside.

Dertil også en masse plugins, som bl.a. kan hjælpe dig med at designe siden, som netop du vil have den. I langt de fleste tilfælde, er det dog svært, at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor vælger mange at tage kontakte til en webdesigner, som så efterfølgende tilpasser hele siden til dine behov. Her svinger priserne meget bredt, og det anbefales at kigge efter eksempler på hjemmeside priser. Det er vigtigt at tænke over, hvad du ønsker med siden, da næsten alt kan lade sig gøre på en hjemmeside. Er opgavens omfang meget kompleks, så vil prisen også være deraf.