Hver dag bevæger vi os på internettet, om det er i forbindelse med vores arbejde eller i vores fritid. Men vidste du, at alt hvad du foretager dig på nettet potentielt set kan spores og overvåges? Hvis du har en hjemmeside, og ikke allerede har gjort dig overvejelser om dens sikkerhed, bør du helt klart overveje at blive klogere på, hvordan du sikre din hjemmeside mod at blive hacket. Hver dag bliver over 30.000 hjemmesider nemlig udsat for et hackerangreb, men der findes heldigvis måder, du kan forhindre dette på.
5 trin til at få styr på sikkerheden
Der findes næsten ikke noget værre end tanken om at blive udsat for et hackerangreb. Vi har efterhånden utrolig mange af vores private oplysninger liggende tilgængelig online, og disse skulle nødigt falde i de forkerte hænder. Samme gælder for din virksomheds hjemmeside og uanset, om din hjemmeside er en simpel blog eller portal, vil en hacker stadig kunne finde på at hacke dig.
En hacker vil forsøge at lede efter huller i systemet, der gør, at de kan få adgang til din hjemmeside. Desværre findes disse bristede sikkerhedshuller på temmelig mange hjemmesider, og derfor bør du overveje om dine sikkerhedsforanstaltninger kan stå imod et hackerangreb. Så hvad kan du gøre?
#1: Et stærkt password
Der findes heldigvis en masse forskellige ting, du kan gøre, for at beskytte dig selv og din hjemmeside. Først og fremmest bør du spørge dig selv, om dit password er stærkt nok? Typisk vil diverse programmer fortælle dig om dit password er svagt eller stærkt, og vælg derfor aldrig et password, som befinder sig i den svage ende af skalaen.
Brug gerne både store og små bogstaver, tal og symboler, og brug aldrig det samme password til dine forskellige kontoer eller Devices. Benytter du dig af det samme password gentagende gange, vil der være en risiko for, at dine passwords vil blive kompromitteret, og dette vil øge sandsynligheden for, at du ville kunne blive hacket.
#2: VNP-Forbindelse
En VNP-forbindelse har adskillige fordele, både for dig som privatbruger men også i forbindelse med din hjemmeside. VNP står for Virtual Private Network og er kort fortalt en krypteret internetforbindelse, der skjuler din færden på internettet.
Det vil sige, at en VPN-forbindelse så at sige gør dig usynlig, når du surfer rundt på internettet. Al hvad du søger på, hvor du befinder dig og hvad du foretager dig, kan dermed hverken spores eller overvåges, og derfor kan du med en VPN-forbindelse føle dig tryg, når du bevæger dig på internettet. Samme gør sig altså også gældende for din hjemmeside.
Med en VPN løsning vil det være betydeligt sværere for en hacker at få adgang til dine oplysninger, da dine oplysninger netop ikke kan overvåges eller spores. Således vil en VPN være med til at gøre din færden anonym og ligeledes sikre din adgangskoder.
#3: Back It Up
Skulle heldet være ude, og du mod al forventning skulle blive udsat for et hackerangreb, er en backup af din hjemmeside essentielt. På denne måde ville du kunne genskabe hele din hjemmeside ved brug af den fil, som du har lavet en backup med.
Du kan overføre din backup til en ekstern harddisk eller benytte dig af Dropbox eller Google Drev. Ved benyttelsen af sidstnævnte, ville du således altid kunne finde din hjemmeside online, hvis du skulle komme til at smide din harddisk væk eller glemme, hvor du har lagt den. Husk dog at lave denne backup inden heldet er ude, og gerne så hurtigt som muligt.
#4: Antivirus og Plugins
Det er klart også anbefalelsesværdigt at installere et antivirusprogram sådan, at du forhindrer din computer i at blive inficeret med virus. Scan jævnligt din computer med dit antivirusprogram og sørg altid for, at din computer er opdateret.
Benytter du dig af WordPress, kan du ligeledes installere et sæt forskellige sikkerhedsplugins, som kan være med til at forhindre et hackerangreb. Disse kan f.eks. være WordFence, iTheme Security, Sucuri Security. Sikkerhedspluginsne holder konstant øje med, om din hjemmeside er udsat for eventuelle trusler, eller om der skulle vise sig at være et sikkerhedsbrist på din side.
#5: Generelle råd
Foruden ovenstående vil vi også gøre dig opmærksom på, hvad der måske lyder som common knowledge, men ikke desto mindre, vil vi kort slå et slag for rådet.
Du bør aldrig åbne eller klikke på et tilsendt link i din mailadresse, hvis afsender lyder suspekt. Kender du i det hele taget ikke afsenderen, bør du være opmærksom på, hvem mailen kommer fra. Google gerne afsenderen og find ud af, om vedkommende virker legitim.
Dette gælder desuden alt, hvad du måtte møde på internettet, hvad enten det måtte være i din mailadresse eller på dit facebookfeed. Alt hvad vi foretager os på nettet, kan som sagt overvåges, og derfor må du ikke gå på kompromis med sikkerheden!
Indhold